Edellisen päivityksen joululahja tuskailun jälkeen päädyin levittämään varteenotettavat lankaehdokkaat, ohjeet yms. työhuoneen lattialle. Yhden illan pohdiskelun ja netissä roikkumisen seurauksena seuraavaan, osin puutteelliseen, listaan:

  • Huovutetut lapaset roosasta Fritidsgarnista.
  • Kahdet lasten sukat Opalin sinisestä ja keltaisesta Prismasta.
  • Pitsiset sydänsukat Ullan-ohjetta mukaellen sekä vaaleanpuna-valkoiset pikkuiset Aili-lapaset myöskin Ullan-ohjeen mukaan, lankana vaaleanpunainen ja valkoinen Nalle.
  • Kahdet poikien sukat, langaksi todennäköisesti sininen Nalle Colori, riittää ainakin toisiin.
  • Yhdet Laine-sukat, todennäköisesti Gjestalin kanervanvärisestä Maijasta
  • Yhdet Haruha-sukat, viininpunaisesta Nallesta. Jos aikaa jää, niin myös kynsikkäät.
  • Kuudet tai seitsemät miesten villasukat. Nalle tai 7-veljestä, mutta kivat mallit ovat vielä hakusessa, ehkä Nancy Bush saa antaa vinkkiä...
  • Branching Out- huivi vaaleanpunaisesta Kitten Mohairista.
  • Linux-huivi vihreästä 7-veljeksestä ja tummanharmaasta Nallesta, ohje taas Ullasta.
  • Nukkumaijan unisukat, langaksi kanervanvärinen 7-veljestä, ohje Ullasta.
  • Neljät miesten kynsikkäät. Varmaankin 7-veljestä ja Gjestalin Jannea.

Tällä tavalla saisin taas vähennettyä nurkissa pyöriviä 7-veljeksiä ja Nalleja. Toisaalta niistä on kiva tehdä ahkeraan käyttöön tulevia neuleita, koska ne ovat helposti koneessa pestäviä, mutta toisaalta lankana se on vähän tylsä ja arkinen. Opalin, Regian ja On Linen ohuisiin lankoihin verrattuna valmistakin tulee huomattavasti nopeammin...  Anoppi neuloo aina 7-veljeksestä perus-perussukkia, jotka ovat vuodesta toiseen samanlaisia, melko lyhyt vartisia, mutta lämmittävät kyllä viluisia varpaita. Tämän vuoksi sukissa saisi olla jotain "uutta". Kaikki hyvät Novitan lankoihin soveltuvat miestensukka vinkit otetaan ilolla vastaan!

Koska lankavarastoni alkoi näyttämään huolestuttavalta, oli syytä tehdä pieni täydennysreissu: muutama kerä ruskeaa Jannea (kynsikkäisiin), kanervanväristä Maijaa (sukkiin) ja Regian Jacquard color -sukkalankaa. Tulevia sukkaprojekteja silmällä pitäen 3,5 mm:n bambut ja 3,5 mm:n Addin pyöröt. Tuo pyöröpuikkokoko tuntuu olevan aina hukassa kun sitä tarvitaan! Ihmettä ei tapahtunut, Interweave Knitsiltä tilattu lehti ei tullut, mutta sain lehteni Englannista, koska Get Knittedillä ei enää ollut kesännumeroa, jonka olin alunperin tilannut.  

169308.jpg

Jotta tämä ei menisi pelkäksi "joululahjasuunnitelmahöpinäksi ja ostoksistakertoiluksi", niin on täällä oikeasti neulottukin. Kummitytön neuletakin toinen etukappale valmistunee tänään ja sen jälkeen onkin vielä hihat tekemättä... Ajattelin päätellä olkapään silmukat kolmen puikon päättelyllä, jolloin ei tule niitä saumoja ommeltavaksi. Ribbineuleinen vaate näyttää kovin kapealta, mutta pingotuksella kappaleetasettunevat oikeaan mittaansa. Langan väri on minun makuuni kammottava, mutta yritän muistaa, ettei vaate tule minulle, vaan neiti 8-veelle.

 169325.jpg

Eilen tein tilausta Get Knittedille, joten lähipäivinä pitäisi laatikkoon kolahtaa jotain kovaa... en nimittäin tilannut ainuttakaan kerää lankaa!

Tällaista tällä kertaa, kesäloman toista päivää viettäen

Outi

P.S. Joulukorttimateriaalit odottaisivat leikkaajaansa...  3D-jutut vievät pahuksen paljon aikaa.