Kirjahyllystä löytyy vaikka mitä: liki metri keittokirjoja (en suuremmalti edes välitä ruuanlaitosta), puutarhakirjoja, sisustuskirjoja, romaaneja, dekkareita, sarjakuvia, nuotteja, karttakirjoja, historiaa..  Vaikka kirjat pääasiassa ovat lasiovien takana, niin täytyisi joskus taas imuroida ja pyyhkiä ne. No, neulekirjat eivät juuri ole päässeet pölyttymään! 

Ehdottomasti kattavin kaikenlaisia käsitöitä koskeva kirjasarja hyllyssäni on Weilin+Göösin Käden Taidot- sarja, jonka bongasin heräteostoksena Paraisten loma-asuntomessuilta viime kesänä. Vaikka kirjasarja on varsin arvokas, olen ajatellut sen olevan perustana kaikenlaisiin käsityötekniikoihin - muista kirjoista voi hankkia sitten lisää malleja yms. Kirjasarjan minulle myynyt herra oli kovasti sitä mieltä, että olen varmasti käsityönopettajana koulussa :) Ei varmasti hassumpi ura olisi ollut sekään.

Armas aviomieheni osti joululahjaksi minulle, muun muassa, Lesley Stanfieldin Kauneimmat Neulemallit- kirjan (Gummerus, 2003). Kirjassa on jos jonkinlaista palmikkoa, pitsia ja nyppyä, mutta tähän asti en sitä juurikaan ole käyttänyt. Ehkä jonain päivänä innostun tekemään neuleen oman mallin mukaan... ei hassumpi ajatus sekään. Jos vaikka tekisi torkkupeiton paloista, joissa olisi kirjan neulemalleja?

Amazonin kirjaihmemaasta olen tilannut sekä Nancy Bushin Knitting Vintage Socks- kirjan (Interweave Press, 2005) sekä Pam Allenin Scarf Style- kirjan (Interweave Press, 2004). Molemmat kirjat ovat päässeet monissa blogeissa neulojien suosioon eikä ihme. Erityisesti tuo sukkakirja on mun mieleen!

141989.jpg

Kirjakerhojen kautta hyllyyn ovat päätyneet Debbie Stollerin Stitch'n bitch - Neulojan käsikirja (Nemo, 2006) sekä Erika Knightin Neuleita kullannupulle (WSOY, 2004). No, kumpikaan kirja ei ole vielä herättänyt suurempia intohimoja. Stitch'n bitchiä olen täällä arvioinut jo aikaisemmin eikä kirja siitä ole parantunut. Neuleita kullannupulle on kaunista katseltavaa ja ehkä joskus vielä teen siitä jotain.

Lisäksi hyllyssä on kasa lehtiä: Novitaa ja Modaa, joitakin Suuri Käsityölehtiä sekä Kauneimpia Käsitöitä. Interweave Knitsin tilaus pitäisi alkaa seuraavasta numerosta, joka ennakkotietojen perusteella vaikutti lupaavalta. Sitten on tietenkin ristipisto, askartelu ja virkkauslehtiä sekalainen nippua... mitäänhän  ei voi hävittää, joten täytyy varmasti hankkia lisää lehtikoteloita!

Mitäpä muuta? En vieläkään  ole kuullut Salaisesta Neuleystävästä mitään (miten niin, minäkö hätäinen, tänään on vasta neljäs päivä...), odottavan aika on tutkitusti seitsemän kertaa pidempi, näin ainakin luin jostain markkinoinnin opuksesta! Omaa salaista ystävää varten tein hankintoja täältä. En ole itse ennen värjännyt, mutta voisihan sitä kokeeksi sukkalankaa värjätä itselle.

Tällä kertaa, mukavaa viikonloppua kaikille!

Outi