Pienimuotoinen neulontalama alkaa hellittämään sillä Ene's Scarfin runsaslukuinen alkusilmukkamäärä alkoi noin viidennen purkamisen jälkeen taipua mieleiseen muotoon - tässä vaiheessa oli jokainen mallikerta merkattu 11. silmukan välein langanpätkällä ja huivin keskikohta kirkkaanpunaisella, lisäksi keitokseen lisättiin erityistä huolellisuutta, eli istua nökötin keittiön pöydän vieressä ilman ulkopuolisia ärsykkeitä (mies, koira, televisio, radio...) ja tikutin muutaman ensimmäisen rivin. Ja kas kummaa, silmukoiden määrät alkoivat täsmäämään ohjeessa annettuihin ja neulomisesta tuli taas miellyttävää:)

Ensimmäisen neulotun osion jälkeen huivi näyttää tältä:

135575.jpg

Aikamoinen sykkyrä, mutta pingotus tekee ihmeitä huivin valmistuttua. Lankana on lehmuksenvihreä Novitan Nalle. Olisihan huivin voinut tehdä jostain mukavammastakin langasta, koska se on kuitenkin isotöinen mun mittakaavani mukaan ja Nalle natisee... vaikka käsialani ei ole mitenkään tiukka, niin Nallen polyamidit natisevat. Ärsyttävää. Mutta väri on mitä mainioin!

Ene's Scarfin jälkeen ajattelin kokeilla Flower Basket Shawlia, johon sopivan langan posti toi tänään. Lankalinja oli varsin miellyttävä uusi tuttavuus nettikauppojen joukossa. Tavarat tulivat alle viikossa tilauksesta ja tilauksen kulusta tuli viesti sähköpostiin. Paikallisesta lankaliikkeestä ostettuna bambuinen 4 mm:n pyöröpuikko (saman valmistajan eli Prymin) maksoi kympin, Lankalinjalla vastaavan hinta oli 5,90. Ja sukkapuikkoja ei voi olla liikaa, joten yhdet bambuiset 2,5 mm:n puikot hiipivät kuin varkain tilauskoriin. Pääasiallinen syy Lankalinjalla vierailuun oli kuitenkin Grignascon Merinosilk- vyyhti. Niin monessa blogissa tuosta langasta on tehty toinen toistaan upeampia huiveja, joten ajattelin kokeilla sitä Flower Basket Shawliin. Ainakin lanka on ihanan pehmeää!

135579.jpg

Illan harmaudessa otin valokuvan sisällä, ja taustaksi pääsi jo edesmenneen sukulaisisotädin (s. 1901) virkkaama liina: yksinkertaisella mallikuviolla tehtyä liinaa on tässäkin taloudessa useampia metrejä, mutta se on kestänyt aikaa todella hyvin!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Outi