Perheeseen hankittava auto on usein miehen silmäterä ja vaimolta ei juuri kysellä. Tällä kertaa Mies osoittautui vallan tasa-arvoiseksi otukseksi, sillä työkiireisiinsä vedoten hän lähetti vaimonsa ja isänsä auto-ostoksille... No, auto oli etukäteen valmiiksi katsottu ja meidän tehtävänämme oli vain varmistaa, että kaikki on kuten oli luvattu ja ajaa auto kotiin. Helppo homma, mutta netissä surffailujen perusteella olin joskus törmännyt sellaiseen ihanuuteen kuin Tapion kauppa, joten miksikäs ei poikettaisi sitä kautta, kun se on melkein matkan varrella...

Päntäne on kaiketi pieni Kauhajokeen kuuluva kylä, jonka keskellä on neulojan unelmapaikka. Lankaa, paljon lankaa, hirvittävästi lankaa... ensin en edes tiennyt mistä olisin aloittanut, vaan pyörin ympäri liikettä ihastellen ja hypistellen. En ollut edes etukäteen tehnyt mitään listaa tulevista töistä, joten ostosten tekeminen oli vähän sitä sun tätä. Tapio ja hänen vaimonsa olivat liikkeessä itse paikalla ja molemmilta sai kyllä hyviä vinkkejä, ihania ihmisiä!

100194.jpg

Mukaan tarttui kaksi kerää Idénan Mohair Luxia, josta ajattelin tehdä Scarf Style kirjan "Misty Garden" -huivin. Fritidsgarnin langat olivat tarjouksessa, joten kummityttö (8-vuotias) saa joulupukilta huovutetut vaaleanpunaiset lapaset. Pirkanmaan Kotityön ohut Pirkka-lanka ei ole vielä ilmoittanut miksi haluaa tulla isona, mutta todennäköistä on, että siitäkin tulee huivi. Edessä olevasta Sirdarin Snugglystä tulee vauvan sukat tai tossut ja Regia Cottonista ja sen takana olevasta Idénan Robustista tulee jotkut sukat Knitting Vintage Socks-kirjasta. Marks & Kattensin Scilla hurmasi kiillollaan ja olemuksellaan täysin! Siitä taitaa tulla Lankakomeron Lehtihuivi, jonka ohjeen olen jonkun blogista bongannut viime lokakuussa. Kuvassa on lankojen alla mummin virkkaama pitsiliina, aivan ihana.

Tapion kauppaan täytyy varmasti päästä toisenkin kerran! Jos vain liikutte Kauhajoella päin, niin tehkää ihmeessä pieni mutka matkantekoon ja poiketkaa käymään. Ufoista sen verran, että menomatkalla tuli puuttuvan Jaywalker-sukan varsi ja kantapää sekä kavennukset kuntoon, joten se valmistunee lähipäivinä, vaikka tänä viikonloppuna on runsaasti ei-neulomista-edistävää- ohjelmaa: täytekakun ja voileipäkakun tekoa ristiäisiin, 1-vuotissynttärit ja tietenkin ne kummipojan ristiäiset!

Tällainen raportti tällä kertaa,

Outi

P.S. Koska tämä on neuleblogi, en kuvaa uutta autoa tänne, mutta olen aivan rakastunut jo siihen: ilmastointi, nahkasisustus, 2,3 litranen moottori ja hevosia vaikka muille jakaa...;)) Pääsee mukavasti kiertämään lankakauppoja!