Kummallinen juttu sinänsä, että vaikka en tänä vuonna ole lankahamsteri-projektin ja sen jälkeisen pudotuspelin aikana ostanut kerääkään lankaa ja neulonutkin olen ahkerasti, niin ei lankavarastoon ole tästä huolimatta tullut juurikaan lovea... Koska lankakeriä oli taas ympäri taloa, päätin tehdä pienen tutkimusretken varastojeni uumeniin.

91885.jpg

Ensimmäisenä vastaan tuli sekalaisia keriä sitä sun tätä: neljästä kerästä beigeä Kitten Mohairia voisi saada huivin aikaiseksi, ihanan tuntuista Tusshenaa on ruskeaa, violettia ja petroolinsinistä vaihtelevasti kolmesta neljään kerään, ehkä niistäkin saisi huivin aikaan. Englannista  tilaamastani kelta-valkoinen Opalin Prisma huutelee pääsevänsä sukkalangaksi - kerästä saa kahdet aikuisen sukat. Wetterhoffin Sivillaa on kuvassa takana valkoisena vyyhtenä ja edessä kaksi vaaleanpunaista Dylonin väreillä värjättyä kerää.  Etualalla on sekalaisia lankoja, joita on tarttunut matkan varrella mukaan perintönä ja jäminä... Tallinnan lankamekasta, eli Filatista, on kotoisin Ainon edessä oleva kerä ihanaa lankaa - kunpa olisin ymmärtänyt ostaa sitä enemmän, sillä siitä olisi saanut ihanan Clapotiksen. Meni ensimmäinen visiitti vain ihmetellessä lankamäärää.. toisella kerralla liike oli sitten suljettu, joten kolmas kerta toden sanoo!

91901.jpg

Seuraavaksi vastaan tuli kasa tuttua turvallista Nallea, muutama Seitsemän Veljestä ja Bambinoja - nurkassa ylhäällä piilottelee luumun värinen Pop-kerä. Bambinoista saisi varmasti vauvan kokoisia vaatteita, koska niistä niitä on jäänytkin. Kid Mohairista tulee Fifi, koska ensimmäisen oliivinvärisen Fifini annoin syntymäpäivälahjaksi. Niin paljon yksittäisiä keriä, että niistä saisi riemunkirjavan paidan tai kasan asusteita: sukkia, lapasia, myssyjä ja huiveja.

91908.jpg

Lopuksi esiinmarssivat puuvillaiset virkkauslangat, alabamalaiset sekalaiset kerät bluesin tahdittamina. Kaikkia yksitellen... Cottonellaa on niin monta kerää, että niistä saisi puseron, samoin Floricasta saa lapsen kokoisen puseron. Mutta mitä ihmettä noilla yksittäisillä puuvillalankakerillä tehdään?? Jos joku bongaa jotain mieleistä, niin katsotaan mitä asialle voitaisiin tehdä!

Eli ei langat heti loppumaan pääse, vaikka Fufot valmistuisivatkin. Hyviä ehdotuksia pieniä töitä varten otetaan auliisti vastaan, sillä liki seitsemän kiloa lankaa odottaa neulojaansa:)

Tällaisia tällä kertaa, ensi kerralla palataan valmistuviin neulomuksiin.

Outi

Muoks: Taisin sählätä yhden kommentin kanssa, jossa oli juttua virkatusta isoäidin neliö kassista ja virkatuista kukkasista, joten se ei tullut näkyville, anteeksi vaan. Idea oli varsin kehityskelpoinen!