Hassu juttu, mutta arkipyhät ovat paljon tehokkaampia kotitöiden ja käsitöiden valmistumisen kannalta kuin tavalliset viikonloput. Tänäänkin olen ehtinyt vaikka mitä: pihatöitä, käsitöitä, askartelua ja mökkeilyä... jotenkin aika tuntui riittävän vaikka mihin!

Muutaman sateisen päivän jälkeen nurmikko oli venähtänyt niin pitkäksi, että kaipasi vuoden ensimmäistä leikkuuta. Sen lisäksi innostuin istuttamaan riipparaidan, tähtijasmikkeita ja saksankurjenmiekkoja sekä ruusuja - voisin laittaa ruusuja vaikka kuinka paljon, niin paljon niissä on erilaisia ihania vaihtoehtoja. Harmi vaan, että ne eivät välttämättä selviä Suomen vähälumisista ja vesisateisista talvista... Joka tapauksessa puutarhatöiden teko on terapeuttista hommaa, koska siinä näkee käsiensä jäljen heti eikä vasta vuosien päästä niin kuin joissakin neuleissa...

Mutta sain vihdoin viimein myös tehtyä kovaonnisen nalle-paidan, jonka etukappaleen nallerivi oli varsin hermoja koetteleva: ensimmäisen version leikkasin kylmästi nallejen alapuolelta poikki, koska purkaminen oli niin järkyttävän hankalaa ja hermo meni... toisella yrityksellä nallet onnistuivat kelvollisesti, vaikka langanjuoksut olisivat voineet olla löysempiäkin. Sydänrivi onnistui sitä vastoin paremmin. Muuten kiva malli, joka on ollut Novita neuleet- lehdessä 4/99, kahden kerroksen helmineuletta, joka valmistuu nopeasti. Ehkä joskus vuonna 2015 osaan tehdä kirjoneuletta, nyt olen vaan äärettömän helpottunut, että sain tuon pois puikoilta odottamaan joulua.

90175.jpg

Paidan valmistuttua värkkäilin kortin keskiviikkona syntyneelle pienelle sukulaistytölle ja tämän perheelle 3D-tekniikalla. Kuva-arkit on tilattu Lumikelloilta, joka toimittaa tilatut tavarat varsin nopeasti ja edullisesti, kannattaa käydä tutkimassa... Joulukortteihin tarkoitetut kuva-arkit ovat jo kansiossa odottamassa sateisia päiviä;)

90180.jpg

Lankahamsterien pudotuspeli on osaltani vielä käynnissä, vaikka houkutuksia alkaa jo tulemaankin. Kunhan saan kaikki keskeneräiset neuleet valmiiksi, niin voisin palkita itseni jollain oikein ihanalla langalla, joita löytyy esimerkiksi GetKnittediltä... lankaostoksia suunnitellessa täytyy vielä puristaa loput Fufot kasaan:

  1. Miehen kaarrokeneule: vaikka henki menisi, niin teen sen valmiiksi. Sen vuoksi otin inhottavimman fufoni heti käsittelyyn. Pop on onneksi paksu lanka, joten valmistakin pitäisi tulla. Paitsi että muuten kaikin puolin loistavat Addin puikot eivät luista riittävän hyvin tuon langan kanssa.(
  2. Jaywalker-sukan pari: valmistuminen ei kestäisi kauaa, kunhan vain saisin edellisen sukan kärjen pääteltyä ohjeessa esitetyllä tavalla. Vielä ei ole onnistunut, koska herne päässäni jumittaa siinä kohtaa ohjetta.
  3. Butterfly-neule: valmistuu varmanlaisesti aina kun kädet eivät ole liian kuivat. Tosin erinomaisen hyvin käsille sopii jalkarasva, joka pehmentää hyvin ulkotöissä karhentuneetkädet.
  4. Tennessee-paita: tästä puuttuu vain toinen hiha ja lukuisien raitojen päättely. Valmistuu aika varmasti, kunhan vain ehdin sen kimppuun.

Eli tällaista tällä kerralla, päivä töitä ja taas pääsee harrastusten pariin ja toivottavasti myös tänne tanssahtelemaan.

Huomasitteko, että olen opetellut linkittämään??

Edit: muutin sivupohjaa, koska Herkulta löytyi niin loistava pohja: ihan meidän koiran näköinen meidän koiran lempipuuhassa... kesä on alkanut!