Lokakuussa olen jo lupautunut langattomaksi, mutta myös sukkia neulomaan, sillä nyt lokakuussa vietetään myös Socktoberfestiä, josta lisäsin napin tuonne sivupalkkiin. Kaikkeen sitä yllytyshulluna tulee ilmoittauduttua... toisaalta pikainen katsaus kahden kuluneen kuukauden aikana hankittuihin lankoihin antaisi riittävät valmiudet vaikka langattomaan loppuvuoteen, jos mielenterveys sen vain kestäisi. Jossain vaiheessa tulisi varmasti kaameat vierotusoireet ja netin ihanat lankakaupat alkaisivat kutsua jo unissakin tai markettien tarjousnovitat alkaisivat hyppimään ostoskoriin.

Langatonta kuukautta enteillen ryhdyin tutkimaan lankavarastojani tarkemmin. Yläkerrassa olevassa lankapärekorissa on ei-niin-kovin-aktiivisessa käytössä olevat langat: Bambinoa, Cottonellaa ja Floricaa sekä muutamia Tusshena-vyyhtejä siliteltäväksi iltaisin. Kodinhoitohuoneen lankakorit ovat nimensä mukaisessa käytössä lankakoreina: puuvillalankoja, jämiä, pieni muovipussillinen Novitan lankoja sukkia varten, lankaa koolauksia varten sekä langat yhteen aikuisen kokoiseen neuleeseen (sai halvalla). Mutta, mutta... viime aikaiset hankinnat ovat työhuoneessa ja yksistään niillä pärjäisin lokakuun oikein mainiosti: Maijaa, Jannea ja Sisua, Austermannin Steppiä, virolaisia villalankavyyhtejä, Kid Mohairia, Fortissimaa, Opalia, Regiaa, Lanettia, Rowania, Merinosilkkiä... ja paljon muuta. Siis ehdottomasti langaton lokakuu tulee tarpeeseen! Siis järjellä ajateltuna... muuten ajatus langanostolakosta aiheuttaa muutaman päivän pohdinnan jälkeenkin vielä hieman väristyksiä. Toisaalta kuukausi on lyhyt aika ja tulisivat joululahjat tehdyiksi jo olemassa olevista aineista. Säästyisi sitten rahaa uusia lankahankintoja varten marraskuussa. Ja veronpalautuksethan tulevat joulukuussa. Ja jos joulupukki toisi tammikuuta ajatellen jotain, niin helmikuussa voisi ajatella pitää vapaata lankahankinnoista Lankahamsteri-projektin ajan - mahdollinen pudotuspeli on sitten eri asia:)

Muutamia kivoja sukkamalleja on odottamassa, joten täytyy kaivella ne kätköistä esille. Sitä ennen voin esitellä lopuksi kohta 5-vuotiaalle pojalle tulevat perussukat. Tein sukat Modassa (5/2006) olleen ohjeen mukaan, lankana oli Austermannin Step, sävynumero 02 ja puikkoina 2,5 mm bambuiset sukkapuikot. Lankaa 31-numeroisiin sukkiin kului noin 30 grammaa. Vähän liian tylsää mun makuun, ohuella langalla ja pienillä puikoilla tulee hitaasti valmista. Silmukat liikkuivat sangen liukkaasti ja välillä sain onkia pudonneita silmukoita, liekö jojoba-öljyn syy. Seuraaviin sukkiin teen varmaan jonkinlaista ribbineulosta jalanpäälle.

198655.jpg

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Outi