Vuoden vaihde toi mukanaan isoja muutoksia, hoitovapaa päättyi ja ensimmäinen viikko työn parissa meni kuin siivillä. Neulomaan en juurikaan ole ehtinyt, mutta joulun aikaan sain sentään jotain valmiiksi - kaulureita pojille pienen paineen alla ja sukat ihan muuten vain.

Ensimmäisenä valmistuivat Thuja- sukat Novitan raidallisesta 7-Veljestä langasta, aika perusribbisukat 3,5 mm:n puikoilla. Novitan langat eivät ole kovasti mieleisiä nukkaantumisominaisuuksiensa vuoksi, mutta tämän värisiä raitoja (sävy 893) oli vain pakko saada!

5335290587_50e1949d75.jpg

Pojat puolestaan tarvitsivat kaulureita ja joulukiireessä langaksi valikoitui marketin hyllystä Novitan Luxus Alpaca, jonka arvovaltaisa 3-vuotiaista pikkuherroista koostuva käyttäjäraati kelpuutti poskea vasten painettuna sopivan pehmeäksi.

Malliksi valikoitui Lankakomeron Päivin suunnittelema Ambitus- kauluri, puikoiksi 3 mm ja silmukkamääräksi 84 silmukkaa. Yksinkertainen malli, joka valmistui nopsassa tahdissa jouluisia tv-ohjelmia katsellessa. Jotenkin tuo harmaa väri miellyttää tällä hetkellä kovasti omaa silmääni, ja kahdet harmaat langat ovat odottamassa pääsyään puseroksi... Sitten joskus!

5335902776_0a8b96d0cd.jpg

 

5335901314_7922ba1019.jpg

Päiväkotia varten ompelin kaulureihin nimikointinauhat. Omasta mielestäni tuo Luxus Alpaca ei ole kutittavaa ja oli neuletuntumaltaan positiivinen  yllätys, mutta 3-vuotiaan mieli on muuttuva ja lanka välillä kutittaa, välillä on suloisen pehmeä - tänään piti ehdottomasti saada jenkkihuivi kaulurin alle ;) En ole noita kaulureita vielä kastellut, joten en tiedä miten se venähtää (huhuja olen kuullut, että Luxus Alpacasta neulotuille puseroille on käynyt hullusti). Mutta hinta-laatu-saatavuus -suhde oli kohdillaan ja malli mitä suositeltavin!

Uuden vuoden myötä ajattelin jättää vähän vähemmälle kaikenlaisiin neuletempauksiin osallistumisen - niin kivoja kuin ne ovatkin, niin tällä hetkellä tuntuu, että neulomiselle ei jää lainkaan niin paljoa aikaa kuin toivoisin ja sen vähän ajan haluan sitten kuluttaa neulomalla jotain ihanuuksia mieluummin kuin tuijottamalla neulottuja grammoja. Ja lankalaatikkokin saisi mahtua vähän paremmin kiinni... 

Mutta katsotaan mitä tämä vuosi tuo tullessaan!

Olkoon alkanut vuosi jokaiselle toiveiden mukainen,

Outi