Kyllä täällä vielä neulotaan, vaikka perinteiseen tapaan joulukuussa on kädet täynnä kaikenlaista. Neulotaan, vaikka valmista tuntuu tulevan välillä tuskastuttavan hitaasti. Joululahjoja en juurikaan tänä vuonna neulo, vuoden aikana lahjalaatikkoon lentäneistä töistä osa päätyy paketteihin, osa odottamaan sopivaa käyttäjää. Joten onneksi ei tarvitse potea stressiä keskeneräisistä neuletöistä!

Hyvän aikaa sitten lupauduin tekemään ystäväni vauvalle villavaippahousuja ja ensimmäiset toimitinkin jo alkusyksystä, mutta jälkimmäisten neulominen tökki: virolainen hahtuva teki kaikki temppunsa katkeillakseen ja vastustaakseen neulomistaan, joten hampaat irvessä yritin ottaa siitä niskalenkkiä ja tehdä ribbineuleiset vaippahousut. Kädenjälki ei ollut lainkaan mieleinen, joten päätin heittää hahtuvan loput pussiin ja hakea kokeiltavaksi pari kerää Novitan Puroa, joka neuloutuikin vallan mallikelpoisiksi Tiuhtis-villahousuiksi:

5272314900_d45d4053b8.jpg

Luumupuu-sävyä kului L-kokoisiin pöksyihin melkein kaksi täyttä kerää 4,5 mm:n puikoilla neulottaessa. Kiva malli ja tykkäsin kyllä noista väreistä, käyttökokemuksia ei vielä ole kuulunut.

Itselleni kaipailin asusteita kamelin väriseen takkiini ja Ravelrystä bongasin sopivan mallin baskeriin ja huiviin - langan väriä neulova ystävä piti hieman epätyypillisenä minulle, mutta ainakin vielä tuo Cascade 220:n sävy Groseille miellyttää silmää ja piristää talven pimeydessä ;).

Huivin mallina on Laura Chaun suunnittelema Just Enough Ruffles (maksullinen ohje Ravelrystä) ja puikkoina 5 mm:n pitkät pyöröt. Tämä oli hauska malli neuloa, nopea, miltei aivoton ja huivin voi pukea monella eri tavalla kaulan ympärille.

5271709151_794fb4db2e.jpg

Huivin kaveriksi sitten palmikkoinen Ysolda Teaguen suunnittelema Gretel- baskeri (Rav.link, maksullinen ohje). Ohjeessa on usempi eri koko, tein "slouchy" version - voipi sitten asetella vähän taiteellisemmin päähän tai tunkea hiukset myssyn suojaan.

Lankavalinta ei ehkä ollut ihan paras mahdollinen tai sitten puikkokoko olisi pitänyt olla suurempi kuin 3,5 mm/4 mm, jotenkin jäin kaipaamaan vähän ilmavuutta tuohon myssyyn. Mutta nopea pikkuprojekti tämäkin oli, joten toisen Gretelin tekeminen ei ole lainkaan mahdoton ajatus, ja sillä kertaa voisi tehdä ihan ohjeen mukaisesti eikä omia sovellutuksia palmikoiden kaventeluihin virheen paikkaamiseksi...

5272320526_01429ec134.jpg

Yhden tilaustyö-joululahjan uskallan täällä jo esitellä. 13-vuotias kummityttömme toivoi sellaista pitkää tuubia, jonka voi kieputtaa pään yli kauluriksi. Lankavaihtoehtoja tutkailimme yhdessä netistä ja vihreä väri oli toivomuksena. Alkuperäisen suunnitelman mukaan lankana olisi voinut olla SandnesGarnin Kitten Mohair, mutta luotuani silmukat tuosta langasta tuli jo sellainen tuskan hiki, että ei tule mitään... Yhtälönä kuivat kädet, ärsyttävä lanka ja tiukahko aikataulu ei tulisi toimimaan, joten ei muuta kuin etsimään uutta lankaa.

Ohjeeksi valikoitui taaskin Ravelrystä bongattu Michele Wangin Eternity Scarf, jonka ohjeen lankaa, Rowan Limaa, Suomessa myy ainakin Fiinaneule. Kuvissa lanka näytti niin kauniilta ja pehmeältä, että pistin tilauksen menemään ja voi miten ihanan pehmoista lankaa sainkaan! Baby alpakkaa, merinoa ja aavistus nylonia vahvikkeena, punosmaista (chainette)helposti neulottavaa lankaa...Haaveilen hankkivani tätä itselleni samaa mallia varten ;)

 

5272316428_77c18472bd.jpg

5271707719_b1855b9e34.jpg

5 mm:n pyöröpuikoilla tuli pehmoista pintaa eikä suljetun neuleen neulominen päässyt tympäisemään, sillä mallin kolme erilaista neulepintaa pitivät työn mielenkiintoisena. Toivottavasti on mieluinen saajalleen, kovasti lämmittää mieltä nähdä kummitytön oikeasti pitävän saamiaan sukkia ja lapasia :)

Kovasti kuvittelin saavani jouluksi oman Wollmeise-villatakkini käyttöön, mutta tuleehan se joulu ensi vuonnakin. Akuutimpi tarve oli paksuille villasukille, sillä anopilta monta monta vuotta sitten saamani seiskaveikkasukat alkoivat tulla tiensä päähän - unisukkina loistavasti palvelleiden, hieman nukkaantuneiden sukkien pohjat alkoivat olemaan niin hiipuneita, että lapsetkin jo niistä huomauttelivat... Sukat ovat valmistumaan päin, palataan niihin toivottavasti ennen joulua!

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Outi