Vihdoin viimein säät olivat suotuisia, aikataulut yhteneviä ja lapsukaisten leikkiessä hiekkalaatikolla saimme neulovan ystävän kanssa kuvattua villatakkini - villatakki on ihana, mutta mallin mitoissa näyttäisi olevan toivomisen varaa...

5133203209_1e9946d2b0.jpg

Tangled Yoke Cardigan oli pitkään suunnitelmissa oleva neule ja sen neulominen oli kyllä nautintoa! Erittäin hyvin kirjoitettu ohje, jonka palmikkokuvion neulominen oli kyllä oikeaa herkuttelua, vaikkakin kaarrokkeen palmikko oli helpompi neulottava kuin aluksi pelkäsin.

5102172492_b35108ae28.jpg

Tangled Yoke Cardiganin (Rav.link) ohje on syksyn 2007 Interweave Knits- lehdessä, joka käsittääkseni on loppuunmyyty, mutta ohjeen voi ostaa myös IK:n nettikaupasta sähköisessä muodossa. Ensi silmäyksellä en muista ihastuneeni tuohon malliin, mutta kuten usein käy, niin herään pienellä viiveellä;) Langatkin odottelivat viime syksystä sitä oikeaa hetkeä tulla neulotuiksi...

Neuloin villatakkini ohjeen langasta, Rowanin Felted Tweedistä, joten mallitilkkuina saivat toimia aikaisemmin neulomani lastenvillatakit ja käsialaani sopivat tässä ohjeessa 3,25 mm:n, 3,5 mm:n ja viimeistelyresoreissa 2  mm:n puikot. Kaarrokeneule on kyllä kiitollinen viimeisteltävä, sillä silmukoitavaa saumaa tuli ainoastaan kainaloihin, pääntien resori taitettiin ja neulottiin kiinni. Lankaa kului hiukan vajaa 7 kerää 42":n kokoiseen villatakkiin. Ohjetta muokkasin lisäämällä pituuteen pari senttiä puoli vahingossa - telkkarineuleena sileää, niin pituutta tuli huomaamatta liikaa, mutta eipä tuo haittaa:)

Tämä villatakki on ollut jo käytössä ja täytyy täälläkin hehkuttaa, että tämä on kyllä ehdottomasti onnistuneimpia itselleni neulomia vaatekappaleita! Väri on justiinsa nappiin (sävy Avocado) ja istuvuus melkolailla hyvä. Takana on ehkä inan liikaa silmukoita kainaloiden korkeudella, mutta ei häiritsevästi.

Nyt vain odottelen, että ilmat oikeasti kylmenisivät ja tulisi kunnon villatakki kelit!

Outi