Marraskuu on mennyt pääasiassa lankoja hamstratessa - erehdyin antamaan Wollmeiselle pikkusormen ja laulun sanojen mukaan se vei koko käden...  Mutta Saksasta kotiutuneista   vyyhdeistä ei vielä ole valmistunut mitään, joten esitellään muita valmistuneita.

Kuun alussa neuloin Lapaskuun kunniaksi Cafe au Lait Mittens- kämmekkäät. Malli löytyi Ravelrystä. Lankana on Garnstudion Karisma, jota tuntuu riittävän projektista toiseen, vieläkin jäi pieni nöttönen. Puikkoina olivat 3.25 mm. Kahvikämmekkäissä oli oikein mukava mallineule, jota voisi hyödyntää jossain muuallakin.

5148701685_4c11ab7231.jpg

Pahalta näyttää, että nämä jäävät osaltani lapaskuun ainoaksi pariksi, sillä nyt tuntuu olevan niin paljon mielenkiintoisempia projekteja. Mutta eihän tuota koskaan tiedä, katselin kyllä valmiiksi jo muutamia langanloppuja mahdollista lapasinnostusta odottamaan!

Neulova ystävä lahjoi minua lokakuun lopussa kolmella vyyhdillä Mirasolin Sulkaa. Ihana sekoitus merinovillaa, alpakkaa ja silkkiä, josta neuloutui 5 mm:n ja 6 mm:n puikoilla Star Crossed Slouchy Beret. Ja on kyllä todella lämmin baskeri!

5177802997_6596a495d8.jpg

Koska lapsilla ei koskaan ole pipoja liikaa, tein Bubbles- piposta toisen mallin - tällä kertaa perinteisillä kavennuksilla. Ihan täysin tyytyväinen en ole noihin nurjilla silmukoilla tehtyihin kavennuksiin, mutta pipo istuu kyllä päähän mukavasti. Joten menkööt, ovat ohjeen mukaiset. Lankana tässäkin pipossa on Cascade 220 ja puikkoina 3,5 mm.

5186825793_1b15c86c35.jpg

Ja jotta kaikki pikkuprojektit tulevat samaan postaukseen, niin lopuksi tämän kuukauden haastesukat. Haasteena oli neuloa "cables and travellingstitches" - miten tuo jälkimmäinen nyt käännetäänkään. Syksyn Knitscene- lehdestä olivat mieleeni jääneet Thalweg- nimiset sukat, joten tuumasta toimeen. Ensimmäistä kertaa neuloin yhtä sukkaa kahdella pyöröpuikolla (2x2,5mm, 60 cm), mutta pidän kyllä enemmän perinteisistä sukkapuikoista, silloin ei tarvitse nyppiä koko ajan kaapeleita. Mutta Araucanía Ranco Solidista tuli oikein kivat sukat, pidän kovasti tämän langan väristä ja näppituntumasta, vaikka  hiukan epäilen sen kestävyyttä käytössä - neulomisen aikana tuntui hiukan nyhrääntyvän.

5187417944_f5f5fafd1b.jpg

Yläkuvassa väri on parempi kuin alakuvassa, mutta pitäähän tuota vastasatanutta luntakin vähän esitellä! Ihanaa!! Ja alakuvassa sitten varpaita myöten.

5187419052_52dfd8f2fa.jpg

Lisäksi valmistuneina ovat yhdet Tiuhtis- villahousut, mutta laitetaan kuva vasta kun olen toimittanut ne perille. Huomenna suuntaan Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa Tampereelle Kädentaito-messuille, kivaa! Lankaa, tilpehöörejä, askartelutarvikkeita, helmiä... ja tyhjä reppu niiden kuljettamiseen!

Messuja odotellen,

Outi