Taas on yhdet Tampereen Kädentaito- messut takana. Tyhjä reppu ei ollut tyhjä kotiin tullessa ja kaupungilta löytyi messujen jälkeen paljon muuta hyödyllistä (ei neulontaan liittyvää). Vuosi sitten messujen jälkeen joku heitti Ravelryssä ilmoille aivan järjettömän idean vuoden mittaisesta langanostolakosta ja yllytyshullu kun olen, niin innolla säntäsin mukaan. Ja ihan tyytyväinen olen, että olin lakossa: ainoastaan kerran lakon aikana sorruin Tapion kaupan aleen (Dropsin Nepalia hävyttömän alhaiseen hintaan) ja sitten otin vähän varaslähtöä marraskuussa päättyvään lakkoon lokakuun puolella elämän kolhiessa - silloinhan langat ja värit ovat mitä parhainta terapiaa :)

Kuvasin marraskuun alkupuolella koko silloisen lankavaraston:

5142136393_29e920b39f.jpg

Mutta lakon aikana varasto kutistui 6,6 kilogrammaa, mistä olen erittäin tyytyväinen. Eipä tuolla enää olisi ollut lankoja mihinkään isompaan projektiin, vaan hajakeriä sitä sun tätä... Juu, ihan loppumassa olivat (lankaa oli siis noin 8 kiloa kun lakko loppui).

Mutta niinhän siinä käy, että kun antaa pikkusormen, se (tässä kohtaa lankakaupat) vie koko käden... Joten ensimmäisen kerran päädyin yhtenä perjantaiaamuna tutkimaan paljon puhutun Wollmeisen päivitystä ja heittelin noviisina koriini kiiruusti vyyhdit ja ryntäsin kiiruusti kassalle - muutenhan valitsemani värit voisivat pompata jonkun toisen, vikkeläsormisemman lankahamsterin koriin!

5187425730_7632fc7650.jpg

Mutta en kyllä oikein tiedä mitä mieltä olisin Wollmeisesta - langat ja värit ovat uskomattoman upeita, kenelläkään toisella en ole nähnyt niin intensiivisiä värejä ja näppituntumakin on ihan mukava neuleessa, mutta jotenkin tuo nettikaupan päivityksien kilpajuoksu tuntuu vähän kurjalta. Mutta sen verran ilmassa on päivitysten aikaan suurta urheilujuhlan tuntua (sangen koukuttavaa), että olen käynyt siellä roikkumassa loka- ja marraskuun aikana niin monta kertaa, että postipoika on kantanut Saksanmaalta usemman vyyhdin. Siitä huolimatta olisi ihana selata rauhassa, miettiä ja tutkia valikoimaa... Ja ajoittain herkkänenäisenä langan tuoksu on hmmm.. mielenkiintoinen. Mutta ehdottomasti kauniita lankoja ja nyt puikoilla on Wollmeisesta pitsinen villatakki itselle ja huivi, ehkä lahjakoppaan nakattavaksi.

Toinen uusi tuttavuus oli Colourmart - Wollmeise ja Colourmart olivat liki vuoden ajan mietinnässä, ja tottahan molempiin piti heti käydä tutustumassa. Colourmart on oiva paikka sellaiselle, joka haluaa miettiä ostoksiaan rauhassa, sillä ostokset säilyvät korissa viikon verran... No, tällä kertaa en tarvinnut kyllä mietintäaikaa, sillä Tuin ystävällisestä vinkistä löysin aivan ihanaa kashmirin ja merinovillan sekoitetta - kätevästi kartioilla sangen edulliseen hintaan (CM:n hinnat sisältävät toimituskulut). Joten näistä tulee minulle suloisen pehmeä paita:

5195320452_84f312b386.jpg

Näyttää olevan niin, että mitä enemmän neulon, sitä ohuemmiksi langat käyvät. Messusaaliissa sentään on jotain hiukan paksumpaakin, omaan baskeriin ja siihen sopivaan huiviin Cascade 220. Viime vuonna tuota lankaa ei ollut messuilla mielestäni kenelläkään myynnissä, mutta tänä vuonna oli toisin - ja hyvä niin, sillä onhan tuo aivan mahtava 100 % villalanka. Muuten messusaalis oli kovin sukkalanka voittoinen: Cascaden Heritagea, Shibuin Socksia, Araucanían Ranco Solidia, Katían Olé:ta sekä Noro Kureyon sukkalankaa... ja parit puikot, joilla käydä tuon saaliin kimppuun!

5194719385_f0148d0fd6.jpg

Kuukauden aikana tänne on rantautunut niin paljon lankaa, että taitaisi olla taas paikkaa lankalakolle... Varsinkin, kun neulomisaika vähenee huomattavasti vuoden vaihteessa, kun palaan hoitovapaalta takaisin työelämään. Mutta vielä saa hetken nauttia tästä suht' vapaasta olemisesta, jolloin ei tarvitse lähteä lasten kanssa mihinkään aamulla varhain eikä haittaa, vaikka illalla innostuisi neulomaan vähän pidempään ;)

Että tällaisia mietelmiä. Neulovat ystäväni kyllä valistivat, että langan ostaminen ja sen neulominen ovat kaksi eri harrastusta. Epätoivoisesti yritän vielä pitää kiinni ajatuksesta, että ostan langat neulottaviksi enkä vitriinin koristuksiksi....

Mukavaa viikonloppua,

Outi