Pikkuhiljaa alkaa sukkien neulominen tympiä, yksi pari vielä, niin sitten on Sukkasato omalta osaltani korjattu. Viime viikonloppuna tikuttelin hieman kiireellä yhdet sukat Sotilaskotiliiton keräykseen, melko samanlaiset kun nuo aikaisemmin neulomani, joten ei niistä kuvaa tällä kertaa. Perussukat perusraidoilla...

Facebook on hauska paikka ja sitä kautta päädyin testineulomaan Lotan Eeva- sukkia, joiden ohje on tulossa kaiketi seuraavaan Ullaan. Hienot sukat, jotka olisivat ansainneet tulla kuvatuiksi paremmin, mutta tässä nyt ensi silmäys tuohon sukkaan (Lotan sivulla on paljon kauniimpi kuva, josta käy ilmi jalan takaosan mallineule).

5102170300_19b8de884a.jpg

Pitsiä ja palmikoita sopivasti yhdistellen, mutta kuitenkin niin, että mallineule jää helposti mieleen eikä ohjetta tarvitse juuri vilkuilla. Nämä sukat on neulottu Gjestalin Maijasta 2.25 mm:n sukkapuikoilla ja lankaa kului hiukan yli 100 grammaa, kokoa näillä on varmaan 39-41, lahjaksi ovat menossa.

Sukkaneulontahaasteena syyskuussa oli muun muassa Kirsten Kapurin suunnittelemat mallit. Pienellä arpomisella päädyin Ampersand- sukkiin (Rav link). Jämäsukkalankapussista olin jo pidemmän aikaa katsellut "sillä silmällä" Regian kirjavan Kaffe Fassett- langan ja On Linien tummanvihreän Supersocke 100- langan värejä - miellyttivät yhdistelmänä omaa silmääni ja pääsisin jämänöttösistä eroon :) Mutta eipä vaan nöttöset riittänyt ja piti ottaa vielä yksi nöttönen Dropsin ruskeaa Fabelia mukaan - eikä noista langoista montaa grammaa jäänyt jäljelle!

Ampersand on alunperin suunniteltu hiukan paksummalle langalle, joten jouduin säätämään silmukkamäärien kanssa ja päädyin 66 silmukkaan. Näistä tuli ihan kivat käyttösukat itselle, sillä sukkalaatikossa on luvattoman paljon huonokuntoisia ohuita sukkia.

5102168888_748bd79fff.jpg

Ja jotta juttu ei menisi ihan sukkien esittelyksi, niin lopuksi pieni pala ihanuutta: yksi täydellisimmistä neuleista, jonka olen ikinä saanut valmiiksi! Olen tästä ihan täpinöissäni - malli on loistava, lanka (Rowan Felted Tweed, sävy Avocado) täydellinen ja villatakki istuu päällekin oikein hyvin eli Eunny Jangin suunnittelema (Interweave Knits, Fall 2007) Tangled Yoke Cardigan (RavLink). Tästä lisää kuvia, kunhan flunssapeikot ovat nujerrettuja tai mies valoisaan aikaan kotona;)

5102173894_687875d431.jpg

Seuraavaksi juniorin pipon kimppuun - välipalana sukkien neulomiselle jotain ihan muuta!

Kaunista loppuviikkoa

Outi