Onpas tuon otsikon keksiminen taas hankalaa - jotenkin tuntuu, että useampi edeltävä postaus sisältää otsikossaan sanan "sukka", joten nyt jotain muuta.

Sään kylmettyä tuli lapsille akuutti pipopula, viime talvena käytetyt baby-malliset päähineet leuan alle solmittavine nauhoineen aiheuttivat suunnatonta vastustusta ja olivat poikien onneksi pieniäkin eivätkä kypärämyssytkään aiheuttaneet ihastuneita huutoja (no, menivät oikein kylmänä päivänä kunhan alkujärkytyksestä toivuttiin ja tulevat kyllä käyttöön). Joten lankalaatikko ja Ravelryä kaivelemalla päädyin neulomaan Bubbles-pipoja (RavLink, maksullinen ohje) villatakkien jämälangoista. Kiva malli! Näitä neuloin kaksi viikonloppuna, jotta kumpikin pojista saa pipon yhtä aikaa käyttöön.

5117492105_6d47f46b6f.jpg

5117493593_e8b1e7c20f.jpg

Pipojen ohjeessa on malli sekä tähän "flat-top"- versioon että tavalliseen kavennettuun versioon. Lankana on siis Cascade 220 ja puikot olivat 3,5 mm. Ajattelin tehdä vielä yhden vihreän pipon, niin on sitten kolmas varalla...

Sukkasadon korjuukin on jo loppusuoralla ja omalta osaltani sain viimeisen parin laariin. Kristel Nybergin ja Johanna Kosken kirjasta Punokset puikoille (BJT Kustannus 2008) Taival- sukat. Lankana on useamman vuoden marinoitu Novita Nalle ja puikkoina 2.75 mm.

5117496337_7052df3170.jpg

Ihan virkistävää neuloa välillä sukat varpaista aloittaen, vaikka totuuden nimessä täytyy kyllä myöntää, että mieluiten teen perinteisellä tyylillä;). Nämä menevät lahjalaatikkoon, omat succaplokit ovat turhan pienet näiden esittelemiseen. Mutta voisin tehdä toisetkin tällä mallilla!

Paitsi seuraavaksi aion neuloa jotain ihan muuta: lapasia, ystävän vauvan villavaippahousut, peittolappuja... No, varmasti kyllä sukkiakin, sillä perjantaina huvitin itseäni ensimmäistä kertaa Wollmeisen päivityksessä ja kolme vyyhtiä tuota paljon mainostettua ihanuutta pitäisi olla matkalla tännepäin. Joten sukkia. Ehkä. Ja liki vuodenmittainen lankalakkokin alkaa olemaan enää muisto. Lankavarastojuttuja vaikka seuraavalla kerralla!

Pirteää syysviikkoa,

Outi

P.S. Ai niin, neulova-valokuvaava- ystävä tulee huomenna lastensa kanssa, joten vihdoin on toivoa saada villatakki kuvia!!