Ji-haa!! Heinäkuuta on vielä reilusti jäljellä ja sain tänään viimeisen Kesäyön Hulluttelu- neuleen valmiiksi, napit ommelluksi ja langanpäät päätellyiksi. 26 projektia vajaassa kahdessa kuukaudessa, ei lainkaan hassumpaa ja tulihan niiden myötä vähän koloa lankavarastoonkin, reippaat 1,2 kg lankaa kului tähän kasaan:

4821917108_60d0fb9e76.jpg

Ihan suin päin en näin hulluun projektiin lähtenyt, vaan koitin etsiä sellaisia suht' pieniä projekteja, joista olisi sitten jotain hyötyäkin: pipo, sukkia, lapasia ja tiskirättejä sekä joitain vauvamuistamisia: töppöset, myssy ja villavaippahousut. Pienten projektien vastapainoksi sitten Pikkuveli, Multnomah ja Baktus sekä Button-Up Herringbone- kauluri - suhteellisen simppelejä neulottavia, mutta langat olivat sormia hiveleviä. Pari virkkuuta joukkoon, jotta olisi vähän pähkinöitä pureskeltavaksi - halu oppia virkkaamaan on, mutta jotenkin koukkuun tarttuminen vain aina lykkääntyy. Tämä strategia tuntui ihan omalta, sillä kertaakaan ei tullut totaalista kyllästymistä ja aina oli jotain mielekästä työn alla.

Viimeisinä valmistuivat nämä:

4821284585_fb6d9c73d2.jpg

Multnomah- huivi Cherry Tree Hill Super Sock Select Semi Solids- langasta. Lanka on ihanan pehmeää, 100 %:sta merinovillaa. Sukkalangaksi sen alunperin ostin, mutta nähtyäni Ravelryssä ensimmäisen kerran Multnomahin ohjeen päätin toteuttaa huivin CTH:sta. Unisukkiin ehkä voisin ajatella tätä lankaa, mutta en usko sen kestävän esimerkiksi saappaissa.

Virkattu pikkuliina valmistui automatkalla Keski-Suomessa, navigaattorin myötä kartanlukijalla on nykyään paljon aikaa keskittyä käsitöihin. Tämä on ensimmäinen virkkaamani liina ja ihan tyytyväinen olen, tämä nyt on tällainen aloittelevan virkkaajan harjoituskappale:) Muistui ainakin kouluajoilta mieleen pylväät ja pitkätpylväät, ketju- ja kiinteät silmukat ja osasin tehdä osapuilleen samanlaisen liinan kuin Diana-virkkauslehden mallissakin oli... Harjoittelu jatkunee jossain vaiheessa, Novitan Virkkauslankaa jäi jäljelle vielä reilusti.

4821291201_17556d344c.jpg

Ystäväni osti talvella rukin ja sain lahjaksi pari vyyhtiä vihreää BFL- villasta kehrättyä lankaa. Jonkin aikaa jouduin miettimään, että mihin upottaisin langan, sillä tämä ihanuus pitäisi saada käytettyä mahdollisimman tarkkaan hyödyksi. Ravelryä selatessa sitten löysin Button-Up Herringbone- cowl - kauluriohjeen ja siitä se ajatus sitten lähti.

4821912052_2fe8e0e62d.jpg

Ravelry oli kyllä tämän hulluttelun yhteydessä mitä parhain paikka etsiskellä ohjeita, harmillisen vähän tulee enää neulottua kirjahyllyihin kasatuista lehdistä. Mutta jatketaan vielä täällä aikaisemmin esittelemättömillä hulluteluneuleilla:

4821311931_e4810e2387.jpg

Ravelryssä Sockdownin yhtenä vaihtoehtona oli kesäkuussa Vintage-sukat ja rajaukseksi oli laitettu, että alunperin ajattelemani Nancy Bushin Knitting Vintage Socks- kirjan sukat eivät kelpaa, koska niiden alkuperäisohjeisiin on tehty muutoksia. Joten ei muuta kuin etsimään ja löysin Free Vintage Knitting- sivustolta Big Girl's Lace-Rib Socks- ohjeen. Muitakin kivoja olisi ollut, mutta halusin tehdä ajanpuutteen vuoksi jotkut yksinkertaiset sukat. Pitsiribbineuleessa ei varsinaisesti ole mitään uutta, mukava malli. Mutta tuo lanka! Muutama vuosi sitten ostin neljä vyyhtiä Mokkasukkaa, joista yksi meni lahjaksi Runsaasti Neulovalle Ystävälle. Tämän hetkisen kokemuksen perusteella ainakin kahdessa noista neljässä vyyhdissä on noita valkoisia värjäämättömäksi jääneitä paikkoja. Harmittaa, koska tuo sininen "Föhn"- sävy on muuten oikein kaunis. Hieman jännittää miten sen kolmannen itselleni jättämän vyyhdin kanssa käy, Vendeloissa lanka oli ihan moitteetonta, ystäväni sukissa ei, näissä ei, joten saapi nähdä miten "Jörö"- käyttäytyy.

Aikaisemmin täällä kuvaamattomia ovat vielä ainakin nämä:

4821996238_038f5bcdcf.jpg

Taas sukkia syksyn kumisaapaskeleihin: jämälankakerät Austermann Step- lankaa ja sen kaverina etualalla sukissa ruskeaa Drops Fabelia ja toisessa sukkaparissa tummanharmaata Gjestal Sisua. Ihan perusraitaa, tavalliset ranskalaiset kantapäät ja silmukoidut kärjet. Kiitollisia sukankuluttajia, kun helteelläkään näitä ei olisi saanut ottaa pois jaloista!

4821303197_ed175b88be.jpg

Peruslapasia pyöreäkärkisinä SandnesGarnin Smartista - sarjatuotantona pitkällä pyöröpuikolla kuusi lapasta yhtä aikaa... No, peukut tein perinteisesti yhden kerrallaan:)

4821297165_00786f94fc.jpg

Pitkään ohjemapissa ollut Saartje's Bootees- tossut pääsivät vihdoin puikoille, ei ollut iso työ, mutta nappien ompeleminen tuntui sitten kestävän sitäkin kauemmin! Lankana on vihreä Rowan Wool Cotton ja hennonvaaleanvihreä Sublimen Baby Cashmere Merino Silk DK. Aika samanlaiset tossut olivat uudessa Modassa.

Voi olla että joku työ jäi vielä täällä selvittämättä, mutta alkaa tällä postauksellakin olemaan jo mittaa. Mutta Kesäyön Hulluttelu oli kyllä yksi hauskimmista tempauksista, joihin olen koskaan osallistunut - jopa minä, joka yleensä rajoitan keskeneräisten töiden määrää max. neljään, innostuin niin, että välillä taisi olla kymmenkunta työtä kesken. Eikä harmittanut yhtään:)

Neulomisiin!

Outi