Kesäyön Hullutuksen toinen viikko meni kuin siivillä ja neulekoriin on taas lentänyt jos jonkinlaisia aloituksia - onneksi myös valmiita neuleita on muutama, että kori ei ihan tulvi yli reunojensa. 

Joten kuva ensin, juttu sitten:

4703352903_f03dfab3fa.jpg

Toisen viikon alussa taisin saada jonkinlaisen auringonpistoksen tai hulluttelukohtauksen, sillä aloitin samana päivänä kaksi virkkausprojektia!

Kuvassa alhaalla vasemmalla on KYH #11, tuoksupussi, jonka ohje on Novitan kesänumerosta vuodelta 2008 ja jo valmiina! Lankana oli ohjeen Kotiväestä poiketen Novitan Virkkauslanka ja koukkuna 1,5 mm. Lankaa kului huikeat 7 grammaa - näitä virkkaamalla lankavarasto riittäisi varmaan seuraavat 50 vuotta. Pussin täytteeksi olen ostanut jo aikoja sitten Ikeasta punasävyisen kukkaispotpourrin, mutta pussukka on jossain Hyvässä Jemmassa. Jatkan etsintöjä, nauhaksi löysin jonkun vihkosetin mukana tulleen satiininauhan.

KYH #10 on edelleen virkkausta, tällä kertaa tarkoituksena on virkkailla pikkuliina - ja opetella sitä liinan virkkausta, en ole aikaisemmin liinoja valmiiksi asti saanut. Malli on Diana Virkkausmaailma 1/2006 lehdestä, lanka novitalaista virkkauslankaa ja koukku 1,5 mm. Mielenkiintoinen harjoitelma, mielenkiinnolla virkkailen tätä eteenpäin, vielä olisi kahdeksan kerrosta jäljellä. 

Ylärivissä on viikon "herkkuihkupihku"- lankaosastoa edustava huivin alku, KYH #12. Mallina on Ravelrystä löytynyt Multnomah- huivi ja lankana ihanainen Cherry Tree Hillin Supersock Select Semi Solids. Tätä lankaa neulotaan nautiskellen ja silitellen:)

KYH #13 edustaa hyötyneuleosastoa syksyä silmällä pitäen: Sandnes Garnin Smartista lapaset lapsille. Pitäisi keksiä joku kiva juju noihin lapasiin, ehkä pintaneuletta, ommeltava kuva tai sellaiset nukkajutut. Katsotaan.

KYH #14 ja KYH #15 ovat osa vauvalahjaprojektia: perusvillasukat ja vauvan myssy, mallina on Norwegian Sweet Baby Cap. Lankana on Novitan Wool Sävy, jonka olen joskus ostanut ajatuksena tehdä lahjalaatikkoon täytettä.

Hännän huippuna on KYH #16, pienet villasukat Baby Born- nukelle. Pitäähän poikien nukella sukat olla! Ennen Kesäyön Hullutusta aloitin jo nukelle paidankin ja todennäköisesti yhtenä hullutteluprojektina nukke saa uudet housut. Muuten kyllä nukelle on kaivettu peittoja ja vaatteita kaappien kätköistä. Hellyttävät pikku isät, kun hoitavat välillä niin kovasti ja seuraavassa hetkessä sama vauvanukke on leikkitraktorin kärryllä lastina:)

Tähän mennessä olen aloittanut 16 projektia ja puolet niistä on jo valmiina! Tässä tällä viikolla valmistuneet:

4703370567_6fa04689a4.jpg

Baktus huivi Manos del Uruguayn Silk Blendistä - ihana lanka ja kiva pikkuhuivi.

4704001244_0f1920d6e6.jpg

Ystävälle- neuletakin jämälangoista pari tiskirättiä, malli on Ravelrystä löytyvä Double Bump Dishcloth ja lankana Drops Bomull/Lin. Uskoisin pellavan tekevän hyvän vaikutuksen rätin hankausominaisuuksiin, mutta en taida raaskia ottaa näitä käyttöön ennen viimeisenkin kyhäelmän valmistumista. Olisi niin kiva saada kaikki hullutukset samaan kuvaan!

4703359017_4ae5ff4367.jpg

 Virkattu tuoksupussi. Aloittelijan virkkaamaksi ihan ok:)

4703328041_03de41862f.jpg

Ja viimeisenä eilisillalla myöhään valmistuneet sukat junioreille. Jämä-Nalleja sekä Maijaa(?). Tein ensimmäistä kertaa kahta yhtä aikaa pyöröillä ja tekniikka oli ihan mukava, jos ei huomioi sitä, että puikkoja joutuu jatkuvasti nykimään johonkin suuntaan tämän kokoisissa sukissa (n. 25-26). Seuraavalla kerralla teen aikuisen kokoiset sukat ja testaan jotain kivaa mallineuletta, raidoittaminen ei ihan mennyt kohdilleen, kun langan vaihtokohta tuli sukan sivulle eikä taakse. Näitä ei olisi saanut ottaa lainkaan pois jalasta...

Valmiiden jälkeen on sitten vielä viikkokatsaus keskeneräisiin:

4703349953_9e0eb7dacf.jpg

Ei lopu neulominen ihan heti ja tuohon päälle vielä 10 uutta aloitusta. Palataan ensi viikolla taas viikkokatsauksen merkeissä Kesäyön Hullutukseen!

Outi