Villasukka järjesti taannoin (kesällä 2008) blogissaan nimikilpailun suunnittelemilleen sukille ja oma ehdotukseni Vendela valikoitui sukkaparin nimeksi. Siitä lähtien minulla on ollut vakaa aikomus neuloa nuo sukat, mutta aina on ollut jotain tähdellisempää tai tärkeämpää neulottavaa.

Nyt yhtenä Ravelryn Sock Knitter Anonymous- ryhmän sukanneulonta-haasteena oli neuloa sukat netissä julkaistusta ohjeesta. Mikäpä sen sopivampi tilaisuus tarttua suomalaisessa Ulla-nettineulelehdessä julkaistuun ohjeeseen?

Joten tässä olisi pari Vendela-sukkia:

4546341998_f87f1da605.jpg

Lankana on Villa Mokan Mokkasukka (sävy Föhn) ja puikkoina 2,25 mm:n lyhyet sukkapuikot. Ensimmäisellä vilkaisulla luulin mallineuleen olevan hankalaa, mutta luulo osoittautui vääräksi ja langan kieputtelut neljän silmukan ympärille osoittautuivat sangen yksinkertaisiksi. Oikein mukava malli:)

Tässä kuussa onkin poikkeuksellisesti valmistunut kaksi sukkaparia - kerrankin oli niin vetäviä haasteita ja puikoille haluavia malleja, että pakkohan se oli! Saapi nähdä miten ensi kuussa käy, Fufoilu starttaa taas ja jämälangoistakin olisi kiva tehdä jotain, tosin en ainakaan vielä ole ilmoittautunut "jämistelemään". Olisi niin kiva saada jämälankapeitto valmiiksi... ja yksi puuvillahuppari:) Taidan valittaa samasta hupparista joka postauksessa, mutta siinä ajassa kun olen suunnitellut ja aloittanut puuvillahupparin hupun teon, olen neulonut Pikkuveli-villatakin viimeistelyvaiheeseen. Hups! Jos ensi viikon aikana saisi puuttuvat huppusentit tehtyä?

Outi