Olympialaisneuleen valmistuttua ei jäänyt montaa "tyhjää" päivää ja korin pohjalle olympialaisten ajaksi työnnetyt työt huutelivat haluavansa valmistua ennen Lankahamstereita. No, ennen hamstereiden alkua ei valmistunut mitään, mutta tällä viikolla kuitenkin.

Syyskuussa aloittamani shaalikaulusjakku (ohje Moda 5/2008) on jäänyt aina muiden projektien jalkoihin, vaikka jakku olikin mukavaa neulottavaa. 3 mm:n ja 3,5 mm:n puikoilla Regia Silk 6-ply- lankaa kului reippaat 11 kerää ja lopputuloksena on ihanan pehmeä jakku, joka sopii niin hameen kuin housujenkin kanssa. Harvoin meillä isännän suusta kuulee jonkun neuleen olevan kaunis...

4410919832_f24e93028f.jpg

Alkuperäisessä mallissa ei ole lainkaan nappeja vaan vyö, mutta oman säheltävän luonteeni tuntien napit toimivat paremmin:)

4410151571_d63061aebe.jpg

Villatakin valmistuttua jatkoin lennossa helmikuiseen sukkahaasteeseen vastaamista: yhtenä vaihtoehtona oli Yarnissiman suunnitteleman sukkamallin toteutus ja päädyin Yarnissiman suunnittelemiin 'brainless' (rav.link) sukkiin. Eivät kyllä olleet nimensä mukaiset aivottomat!

Sukat aloitettiin Judy's Magic Cast On- tyylillä varpaista ja pääteltiin Jeny's surprisingly stretchy Bind Off'lla. Molemmat ovat ihan mukavia tekniikoita kunhan alkukömpelyydestä selviää. Muuten sukat olivat ihan mukavat neulottavat, perussukat pienillä jipoilla. Lankana oli Colinetten Jitterbug (väri Velvet olive) ja se oli kyllä nautittavaa neuloa 2,25 mm:n puikoilla.

4410148721_d11c47faec.jpg

Hamsterikuulle en ole mitään suurempia tavoitteita laatinut, lankaa en osta tässäkään kuussa ja jokainen neulottu gramma on kotiin päin. Sen verran kuitenkin varastoja kaivelin, että pienempiin töihin tarvittavia yksittäiskeriä ja varaston vanhimpia keriä keräsin "lähiaikoina neulottavien lankojen laatikkoon". Auringon paisteesta päätellen kevät tulee sittenkin ja pojat ainakin tarvitsevat keväisemmät pipot, joista ensimmäinen Turn A Square- pipo jo valmistuikin:

4410914608_31eaffcdbc.jpg

Lankana on SandnesGarnin Duett ja puikkoina 3 mm:n bambusukkikset. Kiva malli, seuraava on jo puikoilla. Puikoille pääsivät myös maaliskuisen sukkahaasteen pitsisukat... Voi huokaus! Mallina on Uhoavan Gnun Kerttu-sukat, aivan loistava malli, mutta se lanka: vaaleanpunaista Nallea varaston kätköistä. Nirsk ja narsk, nirsk ja narks! Edellisistä Nalle-sukista on jo aikaa ja dominopeittoon käytetyt harmaat, liilat ja siniset Nallet eivät tunnu lainkaan näin muovisilta. Saapi nähdä mitä noista tulee..

Mutta taidan lähteä verhojen vaihtoon - hyvästi talviset värit, tervetuloa keväisen vihreä!

Aurinkoista viikonloppua,

Outi