Ensiksi kiitoksia sukkakommenteista. Vielä en ole raaskinut laittaa noita helmisukkia käyttöön, mutta vähitellen, ovat jo päätyneet työhuoneen pöydältä sentään villasukkakoriin:)

Tammikuussa alkoi kaikkien uusien ihanien lankojen neulomisen jälkeen harmittaa korissa olevat keskeneräisyydet ja päätin tarttua härkää sarvista ja neuloa ne valmiiksi. Villatakin puuttuvien hihojen neulominen oli edelleen liian tylsää, juniorin puuvillaneuletakin siirsin suosiolla olympialaisneuleeksi ja pitsikaaviot tuntuivat taas houkuttelevan.

Yahoossa starttasi lokakuun lopussa Monica Eckertin "Windsbraut Spitzbergen"- mysteerihuivin KAL (Klabauter). Alkuinnostuksen hiivuttua huivi jäi oman onnensa nojaan ja ohjeetkin olivat siellä täällä. Minkä ihmeen takia se on niin vaikeaa laittaa kaikki tulostetut ohjepaperit samaan paikkaan?

No ohjeet löytyivät ja toiseksi viimeisen kaavion lopussa alkoi vahvasti näyttämään siltä, että lanka ei riitä. Joten hyppäsin muutaman rivin ja jatkoin kuudenteen. Ei lanka riittänyt sittenkään, joten jouduin tekemään muutaman viimeisen kerroksen Gjestalin harmaalla Maijalla - muuten käytin varastossa jo jonkun vuoden marinoitunutta vironvillaa.

4327085777_397d1ebf58.jpg

Pidän kovasti noista huivin väreistä: kaunista vihreää ja harmaata, mutta ehkä lanka ei ollut tähän huiviin paras mahdollinen, yksivärisestä huivista olisivat erilaiset pitsineuleet erottuneet kauniimmin. Toisaalta tästä huivista tuli oikein ihanan iso sohvalle kietoutumishuivi, siipiväliä on reilut kaksi metriä ja korkeutta metri. Puikkoina olivat 4 mm:n pyöröt ja lankaa kului 244 grammaa.

4327806880_2e37560c8f.jpg

No, tulipa taas tehtyä yksi pitsihuivi. Jotenkin tämä KAL ei herättänyt suurempia intohimoja, silloin kun olisin ollut innolla mukana ei ohjeita julkaistu ajallaan ja sitten työ vain jäi muiden varjoon. Malli sinänsä on kaunis, mutta taidan pistää muistivihkoon, että en hanki enää liukuvärjättyjä vironvilloja, vaikka ne kauniita ovatkin. Kahdessa huivissa on lankaloppunut kesken ja siitä eteenpäin jatkaminen onkin ollut konstikasta ja vaatinut kikkailua.

Kaunista talviviikkoa!

Outi