Tampereen käsityömessujen jälkeen joku heitti ilmoille Ravelryn loistavassa Lankalaatikko- ryhmässä  idean koko vuoden kestävästä langanostolakosta, joka pian saikin nimekseen "totaalikieltäytyminen". Mikä lie mielenhäiriö, mutta ajatus kuulosti houkuttelevalta ja ilmoittauduin mukaan, mutta en lakkoile kuin hieman vajaan vuoden, joulukuun alusta ensi vuoden marraskuisiin Kädentaito-messuihin.

Vuosi on kuitenkin niin pitkä aika, että piti luoda useampi silmäys olemassa olevaan lankavarastoon, suunnitella tulevia töitä ja tarpeita.  Samoihin aikoihin useammassa blogissa oli toinen toistaan ihanampia kuvia Suvi Simolan (Villapeikko) suunnitteleman lasten neuletakin, Pikkuveljen, testineulojien valmistuneista neuleista. Mallin ohje ei ollut vielä tuossa vaiheessa edes myynnissä, mutta valmistuneiden neuleiden perusteella laskeskelin lankatarpeita  ja päädyin Pavi Yarns- kaupan ihanuuksien pariin...

Samaan aikaan toisaalla Runsaasti Neulova Ystävä oli tekemässä tilausta Tapion Kauppaan ja tottahan sieltä nyt jotain pientä tarttui miehen, ja lasten pipoja, lapasia ja sukkia ajatellen.

4222160930_2d10c129e3.jpg

Kuvassa ovat myös messuilta hankitut ihanuudet: Manos del Uruguayn vihreänkirjava Silk Blend ja vihreä Jitterbug sekä aloitettuna myttynä BC Garnin tummansininen Baby Alpaca (edellisen postauksen huivi). Enää en myöskään ihmettele monessa blogissa hehkutetun Cascade 220- villalangan ihanuutta: pehmeää, kaunista, aivan mahtavia värejä: sinisiä, vihreitä, harmaata ja ruskeaa. Oi ja voi, ihanan siliteltävää!

Tapsan kaupasta tuli sitten hieman arkisempia asusteisiin suunniteltuja lankoja: Sandnesin Smartia turkoosina, vihreänä sekä  harmaana, kahta kirjavaa Garnstudion Fabelia, mustaa Gjestal Jannea sekä turkoosia Step Classicia. Lankatalon valikoimista varastooni matkasi myös kerä Sandnesin Duett- lankaa, joka sai seurakseen samaa lankaa ja kerän Lanettia paikallisesta lankakaupasta.

Näiden hankintojen jälkeen piti lankavaraston olla kohtuullisen hyvässä kuosissa, mutta lankalakkoa edeltävänä iltana katselin vast'ikään julkaistun Pikkuveljen lankamääriä ja sekoitin unissa silmin reippaasti metrit ja grammat... Siltä istumalta tilaamaan lisää, olisihan kamalaa jos työ jäisi kesken puuttuvan langan vuoksi! Joten pikaisesti Secret Woolille, harmaata ja ruskeaa Cascadea ostoskoriin ja kassalle. Kunnes mieleen juolahti, että jos vähän vilkaisisin muuta tarjontaa, tulisihan jotain pientä samoilla posti kuluilla!

4225823153_ec183632ef.jpg

Sukkalankaa. Ihanaista, upeaa Cherry Tree Hill'n semi-solidia vaaleanpunaista sukkalankaa. Siinä sitten lankahuumassa mietiskelin, että omasta lankavarastosta ei kyllä löydy yhteenkään isompaan, itselle tulevaan neuleeseen lankoja ja vuosi on niiiiin pitkä aika, että voisin ehtiä tekemään itselleni jotain kauan haaveissa ollutta eli Tangled Yoke Cardiganin. Punnan edullisen kurssin vuoksi suuntasin takaisin Britanniaan ja tällä kertaa vanhan tutun, Get Knitted'n, valikoimiin:

4221351935_8d38a3fb58.jpg

Rowanin Felted Tweediä sävyssä "Avocado". Oikein odotan, että pääsen jossain vaiheessa taas herkuttelemaan neulomalla Felted Tweediä! Ja kun posteljoonin pitäisi niin kaukaa matkata tänne kylmään Pohjolaan, niin samallahan sieltä tulisi jotain muutakin:

4221354765_33097d6228.jpg

Kaksi vyyhtiä Lorna's Lace Shepherd Sock'ia, sävyssä Mixed Berries. Näistä tulee sukat... toivottavasti pian! Jotain jäi vieläkin jälkitoimitukseen, Japanista on pitkä matka soutaa Brittein saarille ja sieltä tänne, mutta jos neuleolympialaisiin mennessä saisin puuttuvan sukkalankakerän.

Lankalakon suunnittelu ja varastojen täydentäminen yhdistettynä veronpalautuksiin oli niin hauskaa puuhaa, että oli vähän vaikeuksia saada hyvä "shoppailukierre" katkeamaan. Aloin vasta pääsemään hamsteroinnin makuun! Nämä langat ovat siis hankittu jo marraskuussa, viimeisimmätkin kotiutuivat jouluksi. Joulukuu on ensimmäinen "totaalikieltäytymisen" kuukausi ja on mennyt oikein mallikkaasti - tosin joulukiireiden keskellä eivät lankakaupat ole ehtineet huudella eivätkä puikot kilistä. 

Uudet langat polttelevat jo kovasti ja nyt yritän reippaasti saada keskeneräisyydet valmiiksi, jotta pääsen taas uusien projektien pariin. Mies lupautui onneksi kerimään vyyhdit:)

Katsotaan kuinka kauas vuoden mittainen langanostolakko kestää!

Hyvää uutta vuotta toivotellen

Outi