Olisi melkein pitänyt arvata, että kun muut lopettelevat sukkasatoa ja ovat mietiskelemässä lapaskuun malleja täällä suunnalla innostutaan ensiksi lapasista ja sen jälkeen sukista... No, Sukkasadossa saavutin oman tavoitteeni eli yhdet sukat ja Lapaskuun päätin jättää suosiolla väliin. Väkisin ei viitsi neuloa ja sukkien neulominenkin sai jostain aimo piristysruiskeen lokakuun taittuessa marraskuuksi ja sadonkorjuun päättyessä.

Lokakuun lopussa tikuttelin muutaman päivän aikana parit Give a Hoot- lapaset lahjalaatikkoa täyttämään:

4077038485_a65a78eb73.jpg

Ruskeat lapaset ovat Garnstudion Alaskasta ja vihreissä on käytetty Novitan vuosikerta Floricaa kaksinkertaisena, molemmissa puikkoina 4,5 mm ja 5 mm. Pöllöjä ei ollut lainkaan "pöllömpää" neuloa, malli on selkeä ja jää helposti mieleen.

Marraskuun alussa on sitten aloitettu jos jonkinlaista: kahdet sukat ja kolmiohuivi. Kolmansien sukkien aloituksen kanssa pähkäilin vaikka kuinka kauan: harjoittelin niihin sukan aloitusta varpaista lyhennetyillä kerroksilla, mutta en ollut lopputulokseen tyytyväinen ja tekele jouti purettavaksi. Jotenkin sukan kärjestä tuli liian lyhyt sillä tavalla. Hyviä vinkkejä?

Otsikko viittaa toiseen sukkapariin sekä huiviin, jotka ovat molemmat "mysteerejä" - sukista tiedän, että kyseessä on mosaiikkineule, joka on minulle uusi tekniikka ja haluan sen vuoksi kokeilla. Ja huivi nyt on sellainen mukava "välineule" - langat kaikkiin löytyi omasta varastosta, joten sen kutistusprojekti etenee ihan mukavasti.

Ensi viikolla onkin sitten jo Tampereen Kädentaito- messut. Täytyy vielä mietiskellä ostoslistaa... ja tietenkin sopivaa  matkaneuletta junaan!

Mukavaa isäinpäiväviikonloppua!

Outi