Rowanin Classic Style book 16 on odotellut malleihin sopivaa lankaa jo jonkun aikaa ja kesäiseltä Tapion kaupan reissulta tarttui mukaan Dropsin sinisen vihreää Karismaa (väri 50) - ostoslistassa oli kyllä suunnitelma ostaa tätä lankaa, mutta jossain maanläheisemmässä värissä. No, Runsaasti Neulova Ystävä yhdessä Herra Lankakauppiaan kanssa kehui tämän värin sopivuutta minun väreihini, joten ostoskärryihin päätyi 19 kerää ihanan rouheaa, hivenen karheaa superwash-käsiteltyä 100 % villalankaa.

3931731162_09737363ae.jpg

Martin Storeyn suunnittelema poolo on aika perusribbipoolo, mutta mallissa on huomioitu muotokavennukset/-lisäykset vyötäröllä. Kelttiläinen palmikkokuvio oli brittiläisittäin kirjoitettu eikä 16. kerroksen mallikertaan  ollut ruutupiirrosta, mutta äkkiä se mieleen jäi. Paitsi yhdessä kohdassa, jonka korjasin Sukkalandian esimerkin innoittamana neulalla ja langalla... Huomasin tehneeni virheen vasta toisen olkapään jälkeen ja ensiksi ajattelin, että korjaan kaapelin ihan perusteellisesti katkaisemalla langan ja neulomalla sen uudelleen, mutta virhekohdan molemmilla puolilla olevat nypyt eivät oikein kannustaneet saksien käyttöön:) M-kokoiseen puseroon kului 720 grammaa 3,5 mm:n puikoilla tikutellessa.

Hihat tuntuivat venähtävän vähän huuhteluainekylvyssä, mutta parempi inan liian pitkinä kuin liian pätkinä. Varmasti muutkin osat venähtivät hiukan, mutta vartalo-osassa se ei näy niin häiritsevänä. Langan pitäisi olla 40 asteen konepesun kestävää, mutta en taida uskaltaa heittää puseroa pesukarhun syleilyyn.

Ohje oli äärettömän hyvin kirjoitettu ja helppo seurata, kirjasessa on monta toteuttamista huutelevaa neuletta. Olisi kyllä aivan ihana tehdä jotain ihan ohjeessa mainitusta langasta eli Rowanin RYC Silk Wool DK:sta, mutta laskin, että puserolle tulisi vähän turhan suolainen hinta. Dropsin Karisma oli ihan kiva lanka tähän projektiin, poolon on tarkoitus lämmittää syksyinä päivinä ulkoillessa ja silkkivilla ei välttämättä ole hiekkalaatikon reunalle sopivin vaihtoehto.

Sukkasadon korjuu on parasta aikaa käynnissä, mutta sukanneulominen tuntuu takkuavan - lanka on ihanaa, puikot toisella yrittämällä sopivat ja malli ihan mukava, mutta jokin tökkii pahasti. Lisäksi takaraivossa jyskyttää ainakin kolmen uuden isomman työn aloittaminen:)

Tällaista tällä kertaa. Ei varmaan kannata edes mainita, että kuva on isännän kiireessä ottama... "Tässä on kolme, eiks ne jo riitä???"

Kivaa viikonloppua!

Outi