Olin ihan varma eilisen jääkiekkofinaalin alkaessa, että saan ryijyn viimeistelyä vaille valmiiksi ottelun aikana. Mutta eipä siinä sitten käynyt niin, koska lanka loppui harmittavasti kesken - vain 16 nukkaa jäi ompelematta, mutta vaikka kuinka käänsin jämälankakipan, lankalaatikon ja muutaman muun kätkön ympäri, niin oli pakko myöntyä ja tilata puuttuvaa sävyä uusi vyyhti. Kaikkia muita sävyjä jäikin reilusti, joten kirjoneuletöihin olisi kivoja sävyjä runsain mitoin.

Ryijyn pistelyn ohella pistelin viikonloppuna pienen ristipistosydämen mummini äitienpäiväkorttiin:

1242060736_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Turha kai mainitakaan, että kortin teko oli taas viime tipassa eivätkä päiväunet väliinjättäneet rakkaat riiviöt lapsukaiset juurikaan edesauttaneet homman valmistumista... Mutta kun sisu ei antanut periksi ostaa valmista korttia:) Sydämen malli on vuodelta kivi, eikä ole kyllä pienintäkään hajua mistä sen olen silloin itselleni kopioinut - muliinilankalaatikossa oli vaaleanpunaisella langalla aida-kankaalle pistelty malli, mutta kun kangas ja lanka tökkäsivät, niin päädyin reilun punaiseen ja pellavakankaaseen.

Fufoilun yhteydessä olen surffaillut vähän siellä ja täällä, välillä päätynyt ihan ristipistosivustoillekin (ööh, nettikauppaan, ihan vain katsomaan) ja miettinyt omaa suhdettani ryijyyn ja muihin pisteltäviin "seinäkoristeisiin". Välillä kun olen päätynyt jonkun oikein ahkeran pistelijän blogiin, niin en voi olla miettimättä, että mihin kaikki työt laitetaan esille? Vaihdellaanko esillä olevia töitä vai täyttyvätkö seinät pistelyistä? Tällaisen minunlaiseni satunnaisen pistelijän seiniltä ei montaa työtä löydy:

3522048779_f35d1d5c8b.jpg

Eteisen seinällä on meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin pistelty Burda Special lehdestä napattu "Home Sweet Home" - taulu. Kehystäminen on omaa käsialaa ja sen kyllä huomaa:)

Yläkerrassa on pari lukiovuosina pisteltyä pikkutaulua. Jos en nyt ihan väärin muista, niin kyseessä on Lanarten mallit.

3522049343_fd4339bd27.jpg

3522048079_8f27d9c140.jpg

Muutaman vuoden takainen ufoiluristipisto on edelleen odottelemassa esille pääsyään. Toisaalta tekisi mieli pistellä jotain, Marjolein Bastinilla olisi vaikka mitä ihanaa, mutta toisaalta vähän arveluttaa tulevatko ne kohtuullisessa ajassa valmiiksi, mihin ne laittaisin ja haluaisinko oikeasti katsella niitä vuosienkin kuluttua kehyksissä seinällä... Vai teenkö vain pieniä projekteja onnittelukorteiksi, jotain kuitenkin on kiva silloin tällöin pistelläkin. Täytyy mietiskellä joku kiva projekti neulomisen ohelle!

Täytyy jatkaa kevätpyörylän parissa, keskiviikkona tulee viimeinen vihje ja kuudes vihje on pahasti kesken.

Outi