Hyvän ystäväni 30-vuotissyntymäpäivä on heinäkuussa ja pitkin talvea mietiskelin sopivaa lahjaa, kunnes puheeksi joskus tuli, että hänen lasten mummi neuloo kyllä kovasti lastenlapsilleen, mutta neulontataidoton ystäväni ei kehtaa pyytää neulomaan itselleen mitään... Voiko neuloja parempaa lahjavinkkiä saada?? 

Hetken aikaa tuumailtuani pidimme ystäväni kansa pienen suunnittelupalaverin ja malliksi valittiin Heather Lodinskyn suunnittelema Central Park Hoodie (Knitscene Fall 2006, Ravelry-linkki). Koska kyseessä ei ole yllätys, niin uskallan näyttää takin täällä (ystäväni ei seuraa tätä blogia).

Väritoivomuksena oli ruskea ja valitsin langaksi Garnstudion Alaskan (sävy 23). Mukava uusi tuttavuus - sopivan hintainen, hyvä värivalikoima ja helposti neulottava. CPH:n puikoiksi arpoutuivat 4 mm ja 5 mm ja lankaa 36":n kokoiseen neuleeseen meni 717 grammaa - muutamasta jämäkerästä voisi tehdä vielä pöllölapaset sormia lämmittämään...

3488530714_c45ae103ae.jpg

Tein ensimmäistä kertaa hihat magic loop- tekniikalla. Ensimmäisessä hihassa tekniikka takkuili ja pitkä pyöröpuikko oli aina väärässä paikassa, mutta toisessa hihassa sujui jo paljon mukavammin, täytyy jatkossakin käyttää tätä!

3488532994_6791839dd3.jpg

Tapojeni vastaisesti en kastellut valmista työtä, vaan tyydyin höyryttämään märän harson läpi. Ehkä täytyy heittää tämä vielä kylpemään ennen lahjapakettiin käärimistä, tasoittuisivat vähän käsialan epätasaisuudet ja villasta  tulisi   vähän pehmeämpää.

3487717697_3a40ea4e75.jpg

Hihojen palmikot ovat omasta mielestäni tässä villatakissa "se juttu", ilman niitä takki olisi aika tylsä. Oman vihreän Central Park Hoodien neulomisesta on jo sen verran paljon aikaa, että malli tuntui sopivan mielenkiintoiselta eikä vanhan kertaukselta. Ja paksulla langalla tulee nopeasti valmista...

Seuraavaksi vuorossa onkin ufoilua ja kevätpyörylää, saa nähdä koska tulee valmista.

Outi