Yleensä neulomuksillani on jo etukäteen, ennen ensimmäisenkään silmukan luontia tiedossa tuleva käyttäjä - itselle, miehelle, pojille, jollekulle tietylle henkilölle... Tällä kertaa päädyin kuitenkin toisenlaiseen ratkaisuun, sillä Elizabeth Zimmermannin Knitter's Almanac- kirjan nerokas ohje vauvan neuletakkiin oli ollut sen verran pitkään mielessä, että päädyin kokeilemaan ohjetta ihan huvin vuoksi lankavarastosta löytyneestä langasta. Olipa rentouttavaa neuloa jotain ihan vain omaksi iloksi!

February Baby Sweater on Two Needles - on liki saumaton vauvan neule, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi miellyttävä neulottava: helposti mieleenjäävä mallikerta, saumattomuus, nopeasti valmistuva... Tykkäsin kovasti ja voisin joskus tehdä uusiksi saman mallin.

3443723675_0974b6cf18.jpg

Lankana on Novita Wool Sävy, joka on kivannäköistä vauvan neuleisiin - tosin en ole ihan varma siitä, kuinka kestävää lanka käytössä on, koska neulepinta tuli jo neulomisen aikana hieman pörröiseksi. Mutta väri on kaunis ja lanka konepestävä:) Jotenkin vaaleanpunaisen langan neulominen tuntui hieman oudolta, harvemmin puikoilla on pinkkiä! Puikkoina oli 3 mm:n Addin pyöröt ja lankavarasto kutistui 88 grammaa, napitkin kaivelin nappipurkista.

3443721617_ef9c7a0830.jpg

3444539796_93b9563698.jpg

Tämä päätyy lahjalaatikkoon odottelemaan tulevaa käyttäjäänsä. Zimmermannin ohjeessa oli annettu vain yksi koko ("babies come in various sizes"), mutta vertailin 80 cm pitkiin pikkumiehiin ja arvaisin koon olevan noin 60 cm.

Söpöstely neuleen myötä virkkuukoukulle (siis enhän minä virkkaa...) on löytynyt varastosta kaivettua virkkauslankaa ja tulossa on jotain romanttista:) Kirjastossa oli niin sopivasti uutuuskirjoja esillä, että en voinut vastustaa...

Mukavaa viikkoa,

Outi