Päättelykeijun heilautettua taikasauvaansa muutaman päivän käsityökorissa majailleet Turbulence-puseron palat kohtasivat toisensa ja keskeneräisten töiden lista lyheni.

Norah Gaughanin suunnitteleman puseron tekeminen on ollut mielessä jo hetken aikaa, syksyn Kädentaito-messuilta löytyi ihanan sammaleenvihreäää Dropsin Alpacaa ja nyt oli sitten vihdoin aika tarttua toimeen. Laiskana saumojen ompelijana tein vartalo-osan suljettuna neuleena samoin kuin hihat.

Pusero oli oikeastaan tosi tylsää neulottavaa etumuksen palmikkokuviota lukuun ottamatta, sileää oikeaa ja pieni palmikkokuvio etuosassa ennen isoa palmikkokuviota. Mutta tuo iso palmikkokuvio oli juuri syy neuloa tämä pusero ja se oli kyllä kiva tehdä - ei vaikea, ei liian helppo, mutta intohimoa herättävä.

Joku muu lanka olisi voinut toimia paremmin, palmikot eivät ihan pääse oikeuksiinsa aavistuksen verran pörröisen alpakan takia ja annetun tiheyden saamiseksi piti ottaa käyttöön 3,5 mm:n puikot - puoli numeroa pienemmillä olisi ehkä tullut kauniimpaa jälkeä. Ja koska lankaa oli varattu reilusti tähän projektiin, niin hihat olisivat voineet olla ohjeesta poiketen ihan normaalimittaiset. Turbulence on kuitenkin sellainen peruspuseron mallinen, että ajatus toisesta, hieman parannellusta puserosta ei ole ihan mahdoton. Toisaalta IK:ssa taannoin ollut Gathered Pullover on myös houkutteleva.

Mutta lankavarastoa kului huikeat 257 grammmaa 3 mm:n ja 3,5 mm:n puikoilla. Jotenkin ajatus alpakkaisesta kirjoneuleesta pyörii edelleen otsalohkon takana... joskus, jonain päivänä!

Outi

ps. poikien tyhjennettyä kodinhoitohuoneessa pyykkipoikia sinne sun tänne sain kuningasidean neuleen päättelyvaiheessa: hihojen ompelu helpottuu huikeasti, kun kiinnitän ne ensiksi pyykkipojilla ja ompelen sitten - varmaan muille ihan tuttu juttu, mutta mä tunsin itseni lähes neroksi toimivaksi todetun oivallukseni jälkeen:)