Lankahamsterointi on mennyt pääosin suunnitelmien mukaan, mutta loppumetreillä sukkien neulominen alkoi hieman jo tympiä ja teki mieli aloittaa jotain vähän isompaa. Ravelryssä surffatessa osui silmiini Kiekuran Gjestalin Jannesta neuloma hihatin ja siitä se innostus sitten lähti: Fitted Knits- kirja löytyi hyllystä, lanka yksiväriseen hihattimeen kaapista ja puikot laatikosta.

Stefanie Japelin ohje on selkeä ja pikkuhihatin valmistui nopeasti. Jos varastosta olisi löytynyt 4,5 mm:n sukkapuikot, niin olisin tehnyt hihat ohjeesta poiketen suljettuna neuleena ja välttynyt kahden sauman ompelulta, mutta työvälineiden puuttuessa oli tyydyttävä perinteiseen tasona neulomiseen. Raglan lisäykset hihoihin pitivät mielenkiinnon yllä muuten vähän tylsässä neuleessa. Ihan kiva pikkuhihatin, lanka ja väri ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta varmasti tätä tulee kotona pidettyä.

Huomenna on Lankahamsterien viimeinen päivä ja yritän saada pipon valmiiksi - ehkä onnistuu, ehkä ei.

Ehkä pitäisi ensi vuoden hamstereita ajatellen varata kaapit täyteen Novita Mambon kaltaisi paksuja lankoja ja neuloa niitä katuharjan varresta veistetyillä puikoilla triplana... Muuten minun neuletahdilla yhdistettynä lapsiperheen elämään on turha haaveillakaan kahden, saati kolmen kilon langankulutuksesta.

Olen kyllä erittäin tyytyväinen tähän reilun kilon kulutukseen: lankavarastosta on kadonneet yksittäiset kerät Bambua ja kaikki 7-Veljekset, Nalle-varasto on vähentynyt olennaisesti ja yksi Samos keräkin on muuttanut muotoaan - jämälankatyössä on toisen kerän loput yhdistettynä toiseen lankaan, saa nähdä mitä tulee ja milloin. Jotenkin Lankahamsterointini on pyörinyt pääasiassa novitalaisten lankojen kuluttamisen ympärillä, kiva päästä jo neulomaan jotain muutakin:)

Eilen piti jo herkutella kerimällä vyyhdiltä Araucanía, Mokkasukkaa ja Pirtin Kehräämön karstalankaa. Katsotaan mitä ensi kuu tuo tullessaan.

Outi