Lämpimät kiitokset kaikille surussa myötäeläneille - elämä jatkuu vähitellen ja teidän kommentit lämmittävät mieltä. Kiitoksia, olette ihania!

Käsityöt ovat edenneet ja lankaa on muuttunut silmukoiksi hamsterihengessä reippaalla tahdilla. Joten aloitetaan nyt niistä tiskiräteistä:

Tiskirättejen ohjeet ovat kaikki Ravelrystä bongattuja: alarivissä on vasemmalla värikäs Ballband Dishcloth (langat alkoivat loppua, siitä värikkyys), sen vieressä keväisen vihreä hienosteleva Little Lace Kitchen Cloth, jonka yläpuolella on pirteän pinkki Lacy Mock Cable Cloth. Kuvassa keskellä on Starfish Cloth, joka oli hauska neulottava epätavallisen muotonsa vuoksi. Ylimmäisenä on tummansininen Pinwheel Dishcloth, joka valikoitui myös muotonsa vuoksi neulottavaksi - kuvasta ei näy, mutta Pinwheel koostuu neljästä kolmiosta, mutta ommeltavia saumoja ei tullut. Viimeiseksi on Grandmother's Favorite Dishcloth, koska isoäidithän tunnetusti tietävät miten työt sujuvat hyvin... konstailematon kulmasta kulmaan neulottava malli, jota monessa paikassa kehuttiinkin. Mutta lanka loppui kesken ja siitä tuli neliön sijasta ruma viisikulmio, johon menivät loput langat. Tiskirättien neulominen oli koukuttavaa puuhaa, kaksinkertaisella Novita Bambulla ja 4,5 mm:n puikoilla valmista jälkeä tuli reippaalla tahdilla.

Tiskirättien valmistuttua tuli pieni tauko neulomiseen, mutta totesin neulomisen olevan hyvää terapiaa ja tuottavan itselleni hyvää mieltä, joten silmukat seurasivat toisiaan ja koriin heitellyistä langoista valmistui neljät sukat:

Kuvassa keskellä ensiksi valmistuneet pikkusukat, vihreä-siniset Janne-sukat, joissa jouduin purkamaan resoria saadakseni päättelykerroksen tehtyä. Mutta kärjestä aloitus oli kiva ja onnistui hyvin, joten seuraaviin pieniin sukkiin samalla Ulla-neuleen ohjeella kärjestä aloitus ja uskaltauduin näihin kokeilemaan tiimalasikantapäätäkin ja sekin sujui paremmin kuin uskalsin toivoa! Harjoitussukkien jälkeen pitkään kaivoin pitkään mapissa marinoituneen Lyyra-sukkien ohjeen ja Nalle varasto hupeni yhden lahjasukkaparin verran... Ja sukkaputki jäi sen verran päälle, että kokosin kaikki jämälangat ja tein raitasukat omia varpaita lämmittämään - oikein tiimalasikantapäällä, kun olin sen vihdoin oppinut. Joten sukan neulominen onnistuu ulkomuistista vihdoin nurinperinkin eikä ole lainkaan niin hankalaa kuin olin ennen ajatellut.

Tylsien lankojen vastapainoksi piti puikoille saada jotain suloisen pehmeää ja kaksi kerää Sublimen Angora Merinoa muotoutui Ridged Lace Cowl-kauluriksi Ravelrystä löytyneen ohjeen mukaan. Puikkoina oli 4,5 mm:n pyöröt ja lankaa hupeni melkein kaksi kerää.

Kevään Novitasta bongasin hyötykäyttöä kahdelle vuosikerta kerälle Novitan Samosta ja niistä syntyi kevätpipo joko itselle tai jollekulle tarvitsevalle. Sähläsin vähän ohjeen kanssa eikä kuvio ole mallin kanssa ihan yhteneväinen, mutta ihan mukavannäköinen noinkin. Pitäisi vain keksiä jotain hyötykäyttöä 36 g:n nöttöselle valkoista Samosta...

Siinä ne sitten taisivat kaikki olla. Lankahamstereihin on omalle osalleni kertynyt 942 grammaa, vaikka mitään suurempaa en olekaan saanut valmiiksi. Ehkä lauantaihin asti pyörittelen hamsteriprojekteina yksittäisiä keriä, mutta olisi jo pientä kutinaa aloittaa jotain isompaa projektia - joko alpakasta tai bambusta. Saa nähdä, hamsterointi varmaan jatkuu vielä jonkin aikaa, vaikka "pudotuspeleistä" ei tänä vuonna ole tainnut olla mitään juttua.

Että näin. Silmukka ja päivä kerrallaan...

Outi