Sulovilenismi on mielenkiintoinen, kielirajat ylittävä vakavansorttinen tauti: illan ja yön pimeinä tunteina se saa neulojan surffailemaan yhdessä ja toisessakin nettikaupassa, huokailemaan toinen toistaan ihanampien lankakerien/puikkojen/kirjojen perään ja lopulta kun tauti on oikein pahana, niin neuloja yrittää arvuutella eestin kielisiä sanoja saadakseen tilausta tehtyä...

Tässä vaiheessa kuuluu tietenkin heristää syyttävää sormea kanssaneulojia/bloggaajia kohtaan, sillä ilman heidän blogitekstejä ja valokuvia olisin ollut autuaan tietämätön Karnaluksista ja sen nettikaupasta:) Ravelryn Finnish Knitters- ryhmässä yritin huudella kokemuksisa www.kl24.ee- nettikaupasta, mutta en saanut vastausta. Mutta poltteet tilauksen tekoon oli kovat ja ajattelin ottaa riskin ja kokeilla: sähköpostia suomeksi ja englanniksi lahden eteläpuolelle ja varmistus siihen, että toimittavat Suomeen ja sitten tilauksen kimppuun...

Edulliset hinnat olivat houkuttelevia, mutta tällä kertaa päädyin tekemään "koeostoksia", jos vaikka keväämmällä olisi mahdollista päästä livenä paikan päälle? Eestin kieli tuli tutuksi nettikaupansivuja selatessa ja automaattinen tilausvahvistus tuli pikaisesti sähköpostiin. Mutta sen jälkeen menikin pitkä aika ettei kuulunut mitään ja lopulta pistin kauppaan postia ja kyselin tilaukseni perään. Tilaus oli kuulema unohtunut jonnekin kun oli ollut monta ihmistä asialla - no, viestissä oli euromääräinen summa ostoksille ja lupaus, että tavarat lähetetään jahka rahat ovat perillä, ihan kuin muissakin nettikaupoissa. Luvattua tilisiirtoa ei kuitenkaan tullut, joten ei muuta kuin uusi meili ja kyselyt IBAN ja SWIFT- numeroiden perään. Tällä kertaa vastaus tuli heti ja sain verkkopankissani naputeltua rahat myyjälle. Hieman jännitti, että miten tavaroiden kanssa mahtaa käydä, mutta hyvin kävi:

Maanantaina isäntä haki laatikon postista ja tässä on osa saalista: kahdeksan kauniin punaista Mambo-kerää - eikä tällä Mambolla ole mitään tekoa kotimaisen samannimisen tuotteen kanssa, sillä tämä ihanuus on puhdasta merinovillaa (italialaisen Filatura Cervinian Mambo Lana merino millefili Le Fibre Nobili - lukee vyötteessä). Näistä tulee jossain vaiheessa pipo, lapaset ja kauluri/kaulahuivi itselleni, kelpaa sitten vetää lapsia pulkassa... Tilaukseen päätyi myös sekalainen kasa Addin pyöröjä (2.87-3.51 euroa, vähän koosta riippuen), pellavapitsiä, vetoketjuja (ihan sikahalpoja) sekä Regian sukkamallilehtinen.

Valikoima ei asiaa paremmin tuntevien mukaan ole nettikaupassa yhtä laaja kuin paikan päällä, mutta varmaan sorrun toisenkin kerran tilaamaan Karnaluksista. Ellen sitten ennen pääse livenä paikalle... ainakaan isäntä ei heti tyrmännyt ajatusta pienestä hamsteriretkestä;)

Ja mikä tärkeintä, tämä tilaus on tehty tammikuun 26. päivä, joten en tipahda sen takia hamsteroinnin viime metreillä pelistä. Toimitus vähän kesti, mutta oma aktiivisuuteni tilauksen hoitoon ei myöskään ollut ihan huipussa.

Kirjaostoksia on myös tullut posteljoonin mukana Amazonilta: Erika Knightin toimittamat, The Harmony Guides- sarjaan kuuluvat, Lace & Eyelet Stitches - 250 to knit sekä Knit & Purl Stitches - 250 to knit. Samoilla postikuluilla tulivat myös monelle tutut Lace Style ja Wrap Style. Näihin voisi todeta, että pitkään ostoslistalla olleet kirjat ovat viimein täällä.

Ostosten teon lomassa on neulottukin, vaikka mitään valmista ei ole. Two Tone Ribbed Shrug valmistunee yksivärisenä tänään, mikäli juniorit eivät kiukuttele huonosti nukutun yön jälkeen koko päivää - nyt talossa on hiljaista kun kaksikko on päiväunilla ja koirakin kuuluu kuorsaavan pedissään isoon ääneen. Kahvi on odottamassa, joten muki täyteen ja neulomaan!

Outi