Neljäntenä kuumepäivänä puikot ja käsityöt alkoivat jo siinä määrin polttelemaan, että päätin aamusella tarttua härkää sarvista ja suorittaa The Operaation - eli kirjoneuleen hiha-aukkojen leikkuun... Asiaan kuuluvien, liki tieteellisen tarkkojen mittausten jälkeen hiki valui pitkin selkärankaa kun asettauduin neuleen kanssa ensiksi ompelukoneen viereen ja vastoin omia tapojani en surauttanut tuosta vain, vaan huolellisesti kieli keskellä suuta tikutin kolminkertaisella tikillä suorat saumat ennen kuin tartuin saksiin:)

Itse asiassa homma osoittautui luultua ja pelättyä paljon simppelimmäksi ja hikikarpalotkin taisivat johtua vain kuumeen laskemisesta. Saumurilla vielä varmistelin reunojen tikit ja sen jälkeen pusero pääsi viimeistelyverstaan kynsiin - siitä lisää jahka ehdin päivänvalossa kuvaamaan! Mutta neuleen saksimistekniikka sujui mukavasti ja hihojen istuttaminen leikattuihin aukkoihin tuntui paljon helpommalta kuin hihan kiinnittäminen perinteisellä tavalla.

Muutenkin viimeistely verstas on tänään (ööh, no lauantaina) ollut tehokas, sillä ystävälle-neuletakki on enää muutamaa nappia vailla ja muutaman langanpätkän päättelyä vaille valmis. Ensi viikolle pitäisi kehitellä joku pieni välityö, niin voisi startata hamstereihin sitten uudella innolla!

Outi