Niinpä niin, tammikuu alkaa olla jo elettyä elämää ja edessä on helmikuu - jokaiselle lankahamsterille omistettu kuukausi: 28 päivää langanostolakkoa, 28 päivää aikaa neuloa varastojen kätköistä löytyvistä langoista toinen toistaan hienompia luomuksia... Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä?

Lankahamsterien alkaessa monet hamsterit ovat blogimerkintöjen perusteella rynnänneet tutkimaan varastojaan, punninneet keriä ja kenties tehneet täydennyshankintojakin. Eilen illalla teki kyllä kovasti mieli melkeinmitätahansaihanaalankaa, mutta siihen auttoi yön yli nukkuminen. Normaalistihan neljä viikkoa ei ole ongelmallinen aika olla ostamatta lankaa, mutta kun asettaa itselleen "langanostolakon", niin johan tulee vaikeuskerrointa ja arkisetkin langat alkavat kummasti houkuttelemaan!

Joten piti sitten oikein tehdä alustavia suunnitelmia hamsterien varalle ja tutkailla tuota lankavarastoa tarkemmin. Varastoa on kertynyt kohtuullinen määrä, 12,718 kg. Suhteessa neulonta-aikaan se voisi olla pienempikin ja valikoimaan voisi kuulua enemmän intoa herättäviä lankoja, nyt iso osa varastosta on valitettavan arkista ja intohimoaherättämätöntä. Ja kun oikein tarkkaan ajattelen niin lankavarasto sinänsä ei ole ongelma - vaan se ärsyttää, että siellä pitkään marinoituneet kerät pyörivät siellä edelleen ja uusimmat, nykyisiä makumieltymyksiä vastaavat kerät pääsevät nopeasti puikoille.

Mitäpä sitä sitten  Lankahamsterikuun aikana tekisi?

Tässä tapauksessa suunnitelmat voivat olla varsin eläviä, mutta jos jotain suunnitelmia raapustaisi tännekin muistiin:

  • toinen kirjoneuleinen traktoripaita - lankana eriväriset Nallet
  • "tiski"rättejä - kasa Ravelrystä tulostettuja ohjeita, yksittäisiä keriä Novitan Bambua
  • sukkia pojille - lankana Jannea, 7-Veljestä ja Nallea
  • palmikkolapaset, mahdollisesti Tikrun Chevalierit, lankana kaksinkertainen Novita Florica.

Taitaa silti olla niin, että kun tähän yhtälöön lisätään neulomiseen käytettävissä oleva aika, niin suunnitelmasta tulee entistä elävämpi:) Tammikuun puolella aloitetuistahan ei grammoja Lankahamsterien saldoihin kerry, mutta toisaalta olisi sääli jättää ihanaista lapsen villatakin alkua jäähylle kuukaudeksi (suloisen pehmeä, ihana malli (no, modasin sitä) ja täydellinen lanka). Rowanin Felted Tweedin jälkeen novitalaiset tuntuvat kovin muovisilta ja arkisilta, joten täytyy varmaan kehitellä ensiksi jotain Floricasta, jonkinlaiset herrastelulapaset.

Joten Lankahamsterí-kuukausi alkakoon, ei tekeminen tai lanka ainakaan pääse kesken loppumaan!

Outi