... hyytyköön maa, villahousuihin pukeudutaan! Eli ensimmäiset villahousut tulivat valmiiksi jo jokunen päivä sitten, mutta neljän mummin lahjoittamasta nappilaatikosta poimitun napin ompeleminen vaati muutaman päivän;) Mitä todennäköisimmin poikien villahousuja koristavat isopapan pukupaidasta talteen napatut napit, joille kuin ihmeen kaupalla löytyi kätköistä oikean värinen ompelulankakin.

Malli housuihin on otettu SandnesGarnin Mandarin Baby- lehtisestä ja siitä sitten muokattu sopivaksi varastosta kaivetulle Novitan Nallelle. Laskututoimitukset tuntuvat osuneen aika hyvin kohdilleen, sillä housut istuivat ihan mukavasti päällekin. Ainoastaan vyötäröllä oleva nyöri saattaa osoittautua hieman lyhyeksi, mutta jotenkin tuo nyörin tekeminen on aina vähän sellaista yritys-ja erehdys -tyyppistä toimintaa. 70-80 cm:n kokoisten villahousujen käyttäjä ei taida ymmärtää vielä mitään noiden reisitaskujen päälle, niin ne ovat kyllä piste i:n päällä! Miksi villahousujen pitäisi olla tasaisen tylsät?

Lankaa näihin pöksyihin kului 138 grammaa ja samaa farkunsinistä Nallea on jemmassa vielä muutama kerä. En kyllä enää edes muista, mitä siitä alun perin olen ajatellut tekeväni, mutta ainakin se on osoittautunut kovin riittoisaksi...

Uusien neuletöiden suunnitteleminen ja niistä haaveilu on vienyt rutkasti hyvää neulonta-aikaa, mutta miehen puseron etukappaleen "pienen" purkuoperaation jälkeen meni hetken aikaa ennen kuin kyseinen neule houkutteli taas. No, nyt pusero sentään on jo edistynyt ja seuraavat villahousutkin (eri mallilla) ovat jo puikoilla:) Tosin vähän tylsän värisinä, mutta kun sattui varastosta löytymään.

Kauniita syyspäiviä!

Outi