Pitkästä aikaa sukat itselle! Kesäiseltä Tapion kaupan reissulta tarttui mukaan kolme kerää Garnstudion Fabel-sukkalankaa, josta oli ajatuksena tehdä pitkät sukat. Pitkien sukkien neulominen vain osoittautui todella pitkäksi projektiksi, sillä ajoittain homma tuntui melko puisevalta ja tylsältä, mutta toisaalta oikein sopivalta televisioneuleelta - eipä tarvitse juuri vilkuilla, kun ensiksi neulotaan reilut parikymmentä senttiä 2 o, 3 n- joustinta... Mutta lopputuloksena on ihan kivat sukat:

Ensin pieni sisäinen insinöörini huuteli vastalauseita, kun toisen sukan raidat eivä mene kohdakkain, mutta päädyin kuitenkin aloittamaan kerän alusta enkä etsimään "oikeaa jatkokohtaa". Ohjeen mukaan näihin sukkiin piti varata 150 grammaa lankaa, mutta näihin meni 101 grammaa, toiseen sukkaan meni täsmälleen kerä ja toiseen piti ottaa hiukan kolmannesta. Kärkikavennukset taisin tehdä ohjeesta poiketen, mutta muuten aika pitkälti perussukat ohjeen mukaan 2,5 mm:n bambuilla. Ja Fabelin punakirjava sävy 672 saa kyllä hyvälle tuulelle - siinähän on ihan ruskanvärejä!

Seuraavat villahousut odottelevat kuminauhaa vyötärölleen ja takataskujen kiinnitystä, saa nähdä kuinka kauan. Lupasivat lämmintä... Uusia projekteja on hiipinyt kuin varkain taas lankalaatikoista olohuoneen suuntaan, joten voipi taas mennä hetki ennen kuin on mitään valmista:)

Aurinkoista sunnuntaita

Outi