Vähän olen ylpeä, kun vihdoin viimein sain valokuvatuksi (pienessä kiireessä poikien huudellessa) The Projektin:) Eli ensimmäinen omasta päästä sävelletty neule, jonka palmikoihin otin mallia Rowanin Classic Style Book 16:sta ja Erika Knightin Cable & aran stitches- kirjasta. Aikaa meni reilusti, paperia kului sivukaupalla suunnitelmiin ja luonnoksiin, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen ja lankavarastoon tuli pieneksi hetkeksi 1021 gramman lovi.

Villatakki on reilusti lantiomittainen ja se on neulottu kaksinkertaisesta grafiitinharmaasta Novita Nallesta 4,5 mm:n puikoilla. Hivenen suuremmatkin puikot olisivat käyneet, mutta halusin tiiviin pinnan, jotta villatakkia voi pitää ulkoillessa. Helmineuletta ja palmikoita sekä perusjoustinneuletta helmassa, nappilistoissa ja kauluksessa. Shaalikaulus aiheutti hiukan harmaita hiuksia, mutta siitä tuli ihan kiva noinkin. Visiot ja toteutus eivät ihan kohdanneet... Tai sitten olisi pitänyt purkaa, mutta kun nappilistojen ja kauluksen silmukat olivat yhtä aikaa puikoilla, niin koko tekeleen purkaminen ei oikein houkutellut. Suunnitelmissa oli hiukan isompi kaulus, mutta ehkä tuo on käytössä mukavampi?

Takana on myös palmikoita ja helmineuletta. Ihan hauska noita palmikoita oli tehdä, mutta tämän villatakin jälkeen puikoille pääsi neule, jossa ei tarvitse etsiä koko ajan palmikkopuikkoa... meidän sohva tuntuu syövän palmikkopuikkoja ja virkkuukoukkuja:)

Ison projektin valmistuttua on vähän tyhjä olo ja kesälomareissu osui sopivaan kohtaan: lankavarastoon syntynyt lovi tuli paikattua tuplasti! Puolustukseksi kuitenkin, että mulla oli Tapion kauppaan ostoslista mukana ja ainoastaan Jannet hyppäsivät "ylimääräisinä" koriin - tosin niistä tulee poikien välikausihaalareihin sopivat lapaset ja sukat. Taito Shop Pirkanmaahankin oli ostoslista, mutta ei tietenkään silloin mukana kun siellä kävin. Joten yritin muistella sopivia värejä Suuren Käsityölehden maakuntakirjoneulelapasiin - vaikka en Keski-Suomesta olekaan, niin jotenkin keskisuomalaiset lapaset jäivät parhaiten mieleen. No, sininen ja keltainen viittaavat myös satakuntalaisuuteen:)

Eli tulevaisuudessa täällä - toivottavasti - nähdään jonkinlaiset sukat Kaffe Fassettin Regialle suunnittelemasta raidallisesta sukkalangasta, hillitymmät sukat Sitronin sinertävän harmaasta Trekking Pro Naturasta, vauvantöppöset Woolista (jemmaan), jonkinlainen huivi Hjertegarnin ruskeasta Alpaca Silkistä, lyhythihainen neulejakku ruskeasta Garnstudion Bomull/Linistä (uudessa Ullassa oli kiva malli) sekä pitkät iloisen kirjavat Fabel-sukat. Perheen miesväki (isäntä ja pikkumiehet) ei kertaakaan valittanut lankaostoksista reissun varrella, joten täydet pisteet heille... ja pitäähän mulla olla jemmassa lankoja, kun jään hoitovapaalle ensi helmikuussa;)

Joten neulomisiin!

Outi