Piilevä virkkaaja kunnostautuu taas kun yksi ufo tuli nujerretuksi - olipa takkuista tekemistä! Tammikuisessa Suuri Käsityö-lehdessä oli tekniikkaohjeena "Opi uutta"- otsikon alla varrasvirkkaus. Ja koska tarvittavat välineet löytyivät laatikoiden kätköistä, niin tuumasta toimeen... Muutama ensimmäinen rivi sujui reippaasti lankalenkkejä laskien ja ohjetta kytäten, mutta sen jälkeen työ hautautui ja hyppäsi esiin ufojen kaivelun yhteydessä.

Mutta parin viime päivän aikana pakotin itseni koukun ja puikon kaveriksi ja sain työssä kiinni olevan kerän virkatuksi. Jos intoa olisi riittänyt enemmän, niin ehkä olisi voinut jonkun kymmenen senttiä vielä jatkaa jäljelle jääneestä kerästä, mutta ei houkutellut. Ja huivi jää omaan käyttöön alkuriveissä olevan pienen virheen vuoksi, mohairin purkaminenhan tunnetusti on viheliäistä puuhaa.Ehkä joskus jonain kauniina päivänä teen jäljelle jääneestä kerästä huiviin sopivan pipon?

1676539.jpg

Varrasvirkattu huivi, ohje Suuri Käsityö-lehti 1/2008 malli 14. Lankana Sandnes Garnin beige Kitten Mohair, puikko nro 15 ja virkkuukoukku 3½. Lankaa kului 62 grammaa.

Tähän olisi ehkä sopinut hiukan isompikin puikko, koska nyt neuleen/virkkauksen pinta jää hivenen jäykäksi. Mohairista ei kai voi sanoa, että pinta olisi kova? Mutta talosta ei löydy - tuskin tulee koskaan löytymäänkään - tuon isompaa puikkoa, joten siihen oli tyytyminen. Ehkä viivotin kävisi samaan hommaan?

Varrasvirkattu pinta on hauskannäköistä ja periaatteessa joskus voisi kokeilla vielä tätä tyyliä jollain muulla langalla. Noron Silk Garden voisi olla mukava... No, ei ole to-do- listalla lähelläkään kärkeä, joten unohdetaan koko juttu! Huivin valmistuttua oma villatakki on edennyt hihoihin, pitkä matematiikka joutui melkoiselle koetukselle ja saa nähdä tuleeko neulematematiikasta hylätty. Mutta olkasaumat ovat jo valmiina odottamassa hihoja ja jos laskelmat pitävät paikkansa, niin hyvä niin. Muuten tarvitsee palata alkuun... Fufo-tempaukseen tuo villatakki ei varmasti ehdi, aika loppuu auttamatta kesken. Tai sitten pitää tapahtua pienoinen ihme, koska hihamatematiikankin osuessa nappiin jää jäljelle shaalikaulusyhtälöt lyhennettyine kerroksineen, johon todennäköisesti tarvitaan useampi yritys. Vai löytyykö jostain ratkaisukaava shaalikaulukselle??

Ja juhannusta edeltävä neulekokeilu on viimeistelty, mutta viimeisin piste i:n päältä puuttuu, joten ei siitä sen enempää. Vielä.

Takaisin sorvin ääreen kun lapset nukkuvat!

Outi