Bongasin blogikierroksella linkin Neuleolympialaisten Suomen joukkueen kotisivulle eikä siinä sen enempiä mietitty kun pistin osallistumiseni kommentteihin! Väliäkö sillä, että alunperin Neuleolympialaisia  on tarkoitus käydä vain talvikisojen aikana, kyllähän tosineuloja neuloo kesälläkin! 

teamfinlandknittingolympics2008.gif 1622262.jpg

Kivaa, nyt täytyy laatia vähän suunnitelmia ja tarkistaa varusteita ennen olympiatulen syttymistä. Tarkoituksena on, että olympialaisneule on vaativahko (verta, hikeä, kyyneleitä...), mutta se valmistuisi olympialaisten aikana 17 päivässä - silmukat luodaan aikaisintaan avajaisten yhteydessä 8.8.08 ja viimeistelyt olisivat kunnossa 24.8.08.

Ajatus olympianeuleesta alkoi tietenkin heti laukata ja mielessä siintelevät jo kirjoneulelapaset. Kirjoneuletta sen vuoksi, että siinä on haastetta ja lapaset siksi, että niillä on mahdollisuus valmistua annetussa ajassa. Nyt täytyisi vain päättää minkä mallin tekisi: Eeva Haaviston kirjassa on hienoja malleja, mutta Suuren Käsityölehden maakuntalapasten sarjakin houkuttelisi. Mallin valinnan jälkeen pitää sitten rynnistää hakemaan lankoja ja peruskuntoa pitää hioa tekemällä mallitilkku...

Mihinkäs aikaan ne Beijingin olympialaiset telkkarista tulevatkaan? Kello taitaa olla siellä jokusen tunnin enemmän kuin täällä ja muistaakseni Soulin kisoja katseltiin myöhään... tai ne katsoivat ketkä jaksoivat, itse taisin nukkua. Oliskohan miesten keihäänheitto ollut silloin Soulissa joskus aamuyöllä?  Piti oikein tarkistaa, kuuden tunnin aikaero, joten jos siellä kisataan iltapäivällä esimerkiksi klo 16, niin täällä kello olisi vasta 10 aamulla. Hmm.. jos kisoja tulee päivällä, niin kirjoneulelapasten valmistuminen kisoja katsellessa on ihan riittävän kokoinen haaste!

Näihin pohdintoihin ja tunnelmiin, olympialaisia odotellessa!

Outi