Joskus vannoin, että en tee pojille samanlaisia neulevaatteita, mutta Garnstudion hupputakin malli oli niin mukavannäköinen, että tein sittenkin - turkoosinsinisen ja herneenvihreän. Ensimmäinen huppari valmistui reippaalla tahdilla, mutta tämän toisen kanssa ei ollut enää niin suurta innostusta - jos iskee toisen sukan syndrooma, niin toisen hupparin syndrooma on vielä pahempi!

Saajan vedellessä päiväunia päädyin kuvaamaan takin tylsästi lattialla - ulkona vihmoo silloin tällöin vettä, joten kuvaaminen oli vähän kehnoa, mutta neulomiseen sitäkin parempi päivä.

1632700.jpg

Ohjeena on edelleen Garnstudion 14-3 vauvan jakku ja lankana Garnstudion Safran. Jos edellisen postauksen puuvillalangat olivat löysäkierteisyytensä vuoksi keljuja virkattavia, niin Safran on kierteeltään tiukempaa ja tottelee neulojaa varsin mallikkaasti. Lisäksi siinä on niin hyvä värikartta, että päiväunissa siintelevät toinen toistaan upeammat kirjoneuleet - tosin päiväunien jälkeen mieleen tulee taas sata hyvää syytä olla tekemättä kirjoneuleita niiden erittäin suuren ufoutumisriskin vuoksi... Huppari on kooltaan 6-9 kk, mutta tulee heti käyttöön, koska tällä kasvutahdilla jää lyhytaikaiseksi. No, mummu neuloi syksyksi puuvillaneuletakit, joten hätiäkö tässä..  Lankaa kului 168 grammaa ja puikkoina oli taas 2,5 mm Addit.

Nyt puolet ufoista on nujerrettu ja uudet mallit alkavat kummittelemaan entistä enemmän mielessä. Kuinkahan kauan niitä jaksaa vastustaa vai pitäisikö vaan antaa periksi kiusaukselle? Muistivihkoon tuli kevyesti reippaat kymmenen "Tahtoo tehdä tämän"- juttua sekä yhdet lahjasukat heinäkuulle, jotka ainakin pitäisi tehdä. Toisaalta, kuukausi on aivan liian lyhyt aika saada se pe...nan pitsihuivin tekele valmiiksi (kaksinkertaista Grignascon Merinosilkkiä) mun tahdilla. Mutta jos teen sitä ufoilujen jälkeenkin rivin silloin tällöin, niin todennäköisesti saan sen ensi vuoden ufoiluissa valmiiksi. Pitkän tähtäimen suunnitelmia pitkään huiviin... Eli jätänkö suosiolla pitsihuivin kutaleen kesken ja teen kolme ehkä-kenties-mahdollisesti valmistuvaa kesäkuussa valmiiksi vai pitäisikö antaa ufoille lupa vallata neulekori ja aloittaa kasa uusia.

Ufoja mietiskellen

Outi