Otin lauantaina vähän varaslähtöä Fufoiluun ja viimeistelin lehtisukat, yritin kolmeen kertaan kirjoittaa sukista tänne Vuodatukseen ja kolme kertaa teksti linkkeineen ja kuvineen katosi jonnekin bittiavaruuteen... Kolmannen kerran jälkeen totesin, että parempi laittaa pesue autoon ja körötellä mökille rauhoittumaan saunomisen merkeissä. Talviturkki tuli heitettyä ja uimisen jälkeen oli tosi pirteä olo ja virkkuukoukku saikin illalla kyytiä:)

Embossed Leaves Socksien malli on Interweaven julkaisemasta kirjasta Favorite Socks - ihana malli, joka jäi mieleen muutamalla vilkaisulla ja neulominen kävi kuin unelma. Mitä nyt välillä teki mieli painaa suloisen pehmeä lankakerä poskea vasten ja keskittyä silittelemään pehmeitä kuituja: merinovillaa, bambua ja silkkiä. Ei varmasti kestävyytensä puolesta mitenkään hyvä sukkalangaksi, mutta tällä kertaa langanvalinnan kriteerinä oli violetti väri. Ja kyllähän pehmoisissa sukissa on mukava vetää peitto korviin!

1603116.jpg

Mona Schmidtin suunnittelemiin sukkiin kului 86 grammaa Hjertegarnin MerinoSilkiä 2,5 mm:n Knitpicksin sukkapuikoilla tikutellessa. Favorite Socks kirjassa on tosi monta sukkamallia jotka haluaisin toteuttaa, mutta tämän mallin voisi tehdä toisenkin kerran. Nerokkaan yksinkertainen ja star toe (tähtikavennus) sopii tähän kuin nakutettu.

Viime viikolla kotiutui myös kasa neulontaan liittyvää materiaalia: lankaa, puikkoja, pikkutarvikkeita ja malleja... Tapion kaupassa oli tarjouksessa Gjestalin Janne, josta suunnitelmana on tehdä miehelle sininen neulepusero. Tulevaisuuden varalle tilasin Regian "sukkajarruja", tietenkin sinisiä ja vihreitä:) Olisi ihan mielenkiintoista tietää, miten nuo jarrut ovat käytössä kestäneet?

Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa päädyttiin tekemään "pieni" puikkotilaus Vuorelmalle, jossa Addit olivat pikaisen analyysin jälkeen erittäin edullisia. Addit istuvat mun käteeni parhaiten, Knitpicksin pyöröistä en tiedä vielä mitään ja muut neulekorista löytyvät puikot ovat vähän sitä sun tätä... Novitalaiset eivät tunnu kovin liukkailta ja mun ainoissa bambupyöröpuikoissa (Inox) on sellainen hassu helmi puikon ja siiman yhdistyskohdassa eikä siitä tule silmukat kuin autettuna yli. Vuorelmalta ostin myös Vuorelman Vedon värikartan, jos sitten joskus tekisin niitä Haaviston lapasia... tietty Nallea olisi omasta takaa, mutta takaraivossa on ajatus sellaisista murretuista maanläheisistä sävyistä. Sitten joskus... 

1603128.jpg

Ja kasa Mandarin Petit Baby lehtisiä... Poikien kanssa kävin pikaisesti lankakaupassa Porin reissulla ja tuolta reissulta tarttuivat mukaan. Ihastuttavia seuramiehiä kauppareissulle, kumpikin nukkui, kun äiti selasi lehtiä;) Kivoja malleja, vaikka puuvillalangat vähän arveluttavatkin. Mandarin Petitin voi kyllä korvata Sisulla, mutta toisaalta talvihaalareiden alla voisi puuvillainen olla mukavampi?

Jos tässä kuussa on tarkoitus päästä eroon ufoista, niin tuo vaaleanvihreä virkkauslankakerä edustaa mitä todennäköisimmin tulevaisuuden ufoja:) Makuuhuoneen yöpöydät ovat kaipailleet pieniä liinoja, joten nyt niihin olisi lanka hankittuna - kun sai halvalla;) Prismassa oli asiakasomistajapäivät ja kerä hyppäsi puolivahingossa kärryyn. Kuten Novitan Muksu-lehtikin. Mä en oikein tiedä mitä siitä ajattelisi: malleissa ei tuttuun tyyliin ole mun mielestä mitään uutta, mutta onpahan samojen kansien välissä ja ehkä joku varastossa marinoituva lankakerä voi kokea muodonmuutoksen.

Että näin. Tämä päivä on mennyt pihahommien merkeissä: suihkulähde on vihdoin pesty ja täyttymässä, kesäkukkia on istutettu ja loput odottavat istuttajaansa..  Ehkä täällä tänään vielä neulotaankin?

Outi