Neulominen ei pipojen valmistuttua ole oikein innostanut, joten päädyin tekemään jotain ihan muuta. Kauppareissulla mukaan tarttui espanjalainen Penélope punto de cruz y labores- ristipistolehti, jonka mukana tuli suloinen Anchor Baby-lehtinen. Muuten en varmaan tuota Penélopea olisi edes ostanut, sillä lehden ristipistot ovat Anchorin langoille ja aivan liian suuritöisiä tälläiselle satunnaiselle pistelijälle;)

Anchor baby-lehtinen on kuitenkin täynnä suloisia pienitöisiä malleja, joten tuumasta toimeen. Onneksi netistä löytyy muuntotaulukoita Anchorin lankasävyistä DMC:n sävyiksi, muuten olisi jäänyt puolitiehen.  Kotoa löytyi riittävän samansävyisiä lankoja ja pala Permin of Copenhagenin Aida-kangasta, joten tuumasta toimeksi...

1530774.jpg

1530790.jpg

Kivat kuvat jalostuivat matkan varrella pussukoiden kylkeen, sillä poikien hoitokassi kaipasi vähän järjestystä (vaipat, vaihtovaatteet, tutit... uskomaton määrä tavaraa pienelläkin reissulla!) ja puuvillakankaasta ommellut pussukat ovat paljon mukavampia kuin muovipussit. Muutamalle pussukalle olisi vielä näiden jälkeenkin tarvetta. Pussukoiden kankaat ovat jämäpaloja poikien pussilakanoista.

1530794.jpg

Ristipistokamoja kaivellessa totesin kesäkauden alkaneen, sillä suurin osa pistelylehdistä, netistä tulostetuista ohjeista yms. on hankittu kesällä, talvella harvemmin tartun ristipistoihin. Virkkuukoukulla on vähän samanlainen kausittaisuus... Talvella on suloista neuloa villalangasta villasukat jalassa, mutta kesällä täytyy saada tehdä jotain muutakin. Ristipistojen valmistuttua olen pakottanut itseni neulomaan Butterfly-neuleeseen hihoja - eka hiha meni purkuun kummallisten lisäyksien takia ja toisella kerralla päädyin tekemään ohjetta lyhyemmät hihat. Mitään suurta intohimoa tuohon neuleeseen ei ole, kunhan saan nurkissa pyöriviä Butterfly-keriä kulutetuksi. Ei hyvä lähtökohta ja senpä takia tuota neuletta on tahkottu jo pari kuukautta, tosin suurin osa ajasta sitä on siirretty pois tieltä;)

Aurinkoisia päiviä,

Outi