Puuvillalangat eivät yleensä ole olleet mun juttu, mutta Garnstudion Safran (sävy nro 30) osoittautui mukavaksi neulottavaksi - ensimmäinen huppari valmistuikin reippaassa tahdissa reilussa viikossa! Dropsin ohje oli taas erittäin selkeä ja talvisesta alpakkahupparista tuli kesäisempi puuvillaisena. Safran-kerien vyötteissäkin mainitaan, että Safranin voi korvata Alpacalla eikä onneksi tarvinnut ryhtyä tekemään laskutoimituksia uusista silmukkamääristä.

Hupun aina oikein-neuleen kanssa meni varmaan kolmatta päivää, niin tylsää se oli... ja hivenen pienempikin huppu olisi ollut riittävä, tiedänpähän tehdä korjaukset vihreään kakkosversioon, josta on takakappale valmiina ja etukappale hyvällä alulla. Samaten viides napin reikä jää kovin ylös enkä siitä syystä ommellut viidettä nappia paikalleen, neljä riittää ihan hyvin. Ohjeesta poiketen tein huppuun kolmen puikon päättelyn, silmukoimalla olisi saanut kaikkein kauneinta jälkeä, mutta en jaksanut kaivella neulaa ja kuvallista "rautalankaohjetta" - mä kun en varmaan ikinä opi muistamaan miten se tehdään...

1582128.jpg

Vauvan puuvillainen neulehuppari, koko 6-9 kk (62/68 cm)

Lankaa kului miltei neljä kerää (179 grammaa) 2,5 mm:n puikoilla. Yksi korkkaamaton kerä jäi ja siitä voisi tehdä joko kesäsukat tai pipon tuohon jakkuun. Jämälankapussissa on myös houkutteleva lankakerän loppu Lana Grossan Meilenweit Cotton Fantasyä, joka sävyjensä puolesta sopisi hyvin tähän turkoosin siniseen. Jos jotenkin onnistuisi yhdistämään sen Safraniin?

Puuvillalangan vastapainoksi puikoille on kivunnut alpakkaa ja merinosilkkiä - posteljooni kiikutti Punokset puikoille-kirjan laatikkoon ja pitihän siitä saada Aura-huivi aluille. Yhden illan tahkoamisen jälkeen tajusin, että ohjeessa on virhe - arvatkaa vaan kuinka monta kertaa silmät ristissä purin alkurivejä sitä ennen:) Mutta sattuuhan niitä, kirja on muuten upea ja hatunnoston arvoinen suoritus tekijöiltään!

Postin mukana tuli myös The Best of Interweave knits, jossa oli tosi monta toteutettavaa neuletta - yhteen jo tilasinkin langat. Niitä odotellessa välipalatyönä puikoilla on Interweaven sukkakirjasta Favorite Socks Embossed Leaves Socks... Lankana on Hjertegarnin MerinoSilk (merinovillaa 60%, silkkiä 20%, bambua 20%) - ei niin ihanaa kudinta raaskisi laittaa lainkaan sivuun! Eilen illalla piti vain luoda silmukat, mutta yhtäkkiä olinkin jo kantapäässä, malli vei niin mukanaan! Tarkoituksena on tehdä suloisen pehmeät yösukat, tuskin tuo lanka kestäisi tavallista sukankulutusta? Mutta siitä saisi ihanan neulepaidan...

Mukavaa viikonloppua,

Outi