... laukussa sukkia kannan vaan! Nancy Bushin mainiosta Knitting on the Road- kirjasta löytyy vaikka kuinka monet ihanat sukat ja ensimmäisenä toteutettavaksi päätyivät Denmark- nimiset palmikkosukat. Tanska-sukat olivat varsin mukavat neulottavat, vaikka ensiksi piti vähän miettiä, miten sukkien resorin jälkeen tulevat nypyt on tarkoitettu tehtäväksi (nupp stitch). Mutta kun vauhtiin pääsi, niin sukat neuloutuivat varsin nopeasti. No, päivissä laskien aikaa kyllä kului, mutta aktiivista neulonta-aikaa ei näihin mennyt kovin kauan. Neuleohjeessa neuvotaan palmikot tehtäväksi apupuikon kanssa, mutta hyvin sujuivat ilmankin - apupuikon kanssa touhuaminen kun on niiin hidasta ja tässä mallissa palmikkokierrot tulevat joka neljäs kerros.

1473521.jpg

Lankana on Novitan viininpunainen Nalle ja puikkoina Knitpicksin ihanat 2,75mm:n sukkapuikot. Koko lienee noin 38-39, lahjalaatikkoon ajattelin laittaa.

Tanskan jälkeen olisi loogista tehdä Taalainmaan-sukat (Dalarna), mutta vahvana kilpailijana tuolle mallille on monessa blogissakin esiintyneet yorkshirelaiset Whitbyt tai sitten pitsisemmät Unst-sukat Shetlannin saarilta... Vaikka piipahdus Uudessa Englannissakin (New England) voisi olla mukava!

Sukkamatkailua suunnitellessa puikoilla on juniorin kesäpipo ja kaiketi pitäisi reipastua ja tehdä puuttuvat hihat Butterfly- neuletakkiin. Tai aloittaa ihan uusia juttuja ja jättää Butterflyt ufoutumaan (huono idea, vaikka mieli tekisi tehdä niin...). Korttiaskartelujakin olen taas aloitellut, kasa kiitos-kortteja on jo valmiina ja toinen erä odottamassa, suora hopeinen ääriviivatarra vain pääsi loppumaan kesken ja tilaamani tavarat eivät vielä ole tulleet. Kesäksi pitäisi tehdä pari hääkorttia ja voisihan samalla tehdä hiukan kortteja jemmaankin.

Aurinkoista torstaita!

Outi