Neulomusten ohella viime aikoina täällä on  piirretty kaavoja, pohdiskeltu rypytyksiä ja yritetty huristella vapaina hetkinä ompelukoneella ja saumurilla, silitetty taitoksia, viskelty nuppineuloja ja keskeytetty työskentely pikkuherrojen niin vaatiessa, tosin työhuoneen lattialle levitetyllä viltillä on myös ihmetelty leluja sekä kuunneltu koneiden surruutusta:)

1446385.jpg

Idea kastemekkojen itse tekemiseen syntyi jo odotusaikana, mutta en halunnut tehdä niitä vielä silloin. Alunperin ajatuksena oli käyttää esikoisella omaa kolmenkymmenen vuoden takaista kastemekkoa, mutta kaksosten myötä ajatus muuttui, olisi tuntunut hassulta pukea toinen perintömekkoon ja toinen uuteen - miehen suvun mekko kun ei tullut kysymykseen. Ja kahden tehdastekoisen mekon ostaminen lyhyttä toimitusta varten sai sisäisen kitupiikin heräilemään... Oma vanha kastemekkoni on kovin pitsinen ja ehkä enemmän juuri tytölle sopiva, mutta malli oli mieleinen, joten miehustan kaava on piirretty siitä ja helma on sitten omaa suunnittelua. Tarkoituksena oli tehdä selkeälinjaiset kastemekot pojille, sellaiset, joissa ei ole hirvittävää määrää rusetteja ja röyhelöjä;)

Itse olen ihan tyytyväinen mekkoihin, rinnan alla on vastalaskoksia rusetin molemmilla puolilla (joiden keksimisestä olen ylpeä;)), takana on suora helma ja hihan suissa on kuminauharypytykset. Materiaalina on Eurokankaan Nanako-satiini, jota  mekkoihin kului parisen metriä. Lisäksi pätkät satiinivinokanttia, neppareita ja koristerusetteihin vaaleansinistä satiininauhaa ja siniset koristeruusut. Mekkojen ompeleminen oli oikeastaan aika simppeli homma tällaiselle satunnaiselle ompelijallekin, vaikka helman rypytyksiä miettiessä meni muutama päivä - asia vaati hauduttelua, mutta sen jälkeen tuli taas valmista jälkeä.

1446397.jpg

Ensi sunnuntaina on sitten poikien kastejuhla, onneksi mekot ovat hyvissä ajoin valmiina ja silitettyinä! Lähipiiri taisi pelätä homman jäävän viime tinkaan... Nyt täytyy lähteä jatkamaan siivousta, pikkuhiljaa koti alkaa myös valmistautumaan juhlaan - erityiskiitokset kuuluvat kyllä anopin suurelle siivous- ja lastenhoito avulle!

Outi

ps. Kitupiikin on pakko mainita, että tuo kastemekkojen satiini maksoi yhteensä parikymppiä eikä nauhoihinkaan omaisuuksia mennyt:) Varsinkin, kun pojilla on vielä Fer-in-Sol -rautalääkitys joka pulautusten yhteydessä värjää kaiken... onneksi lääke annetaan aamulla ja illalla, joten mitä suurimmalla todennäköisyydellä kastemekot säilyvät puhtaana. Tämän vuoksi ei kuitenkaan tullut kyseeseen lainata esimerkiksi seurakunnalta kastemekkoja.