Blogilista näyttää virheellisesti, että blogi olisi päivittynyt, joten tehdään sitten asian hyväksi jotain:) Valmista ei ole tullut tilkkuja lukuunottamatta, mutta useampia aloituksia...

1369274.jpg

Vaaleansininen mytty kuvassa vasemmalla on kyhäelmä pitsineuletakin takakappaleeksi - neule, joka on vaatinut tähän mennessä useamman purkukerran, useamman käsirasvatuubin jämät sekä pitkää pinnaa. Jotenkin mallin rivi 11 aiheuttaa joka kerta näppyjä ja hammastenkiristystä, ja olen tehnyt sille riville oman sovelluksen - kun ei mene purkamisista huolimatta kuviot sillä rivillä kohdalleen, niin olkoon! Butterfly on ihan kiva lanka neulottavaksi ja valmiista pinnasta tulee varmasti kostutuksen jälkeen kaunista, mutta hieman karheat kädet tuntuvat olevan tuon langan pahin vihollinen... Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: Butterflyt nurkista pois sekä lukuisa määrä käsirasvatuubien loppuja (tottahan tytöllä on lähes joka kassissa oma tuubinsa, työpaikan työpöydällä, kotona keittiössä-työhuoneessa-makuuhuoneessa-vessassa-käsityökorissa-lehtipinon alla...).

Pitsineule on kuitenkin runsaasti ajattelua vaativaa, joten kaveriksi tarvitaan jotain muuta. Ja koska Knitpicksin lyhyet sukkapuikot tulivat postin mukana, oli ihan pakko luoda silmukan Denmark-sukkiin Nancy Bushin Knitting on the Road- kirjasta. Ihanat puikot!! I'm in love:) Arkinen sukkalanka tuntuu soljuvan silmukoina puikolta toiselle ja puikot tuntuvat todella hyviltä käsissä.

Muutaman vuoden takaisilta Kädentaito-messuilta Pirkka-hallista tuli ostettua numeron 15 suorat puikot, jotka ostin lähinnä vitsinä (sai halvalla), koska haloilla neulominen ei tunnu ihan omalta jutulta. Suuri Käsityö 1/2008- lehdessä oli varrasvirkatun huivin ohje ja jostain syystä se jäi mieleen, pakko kokeilla! Kitten Mohairia löytyy lankavarastosta, samoin halkopuikko ja virkkuukoukku ja kas niin, huivi on aloitettu. Hauska tekniikka, vaikka aika hidasta. Toisaalta yhdellä kerroksella syntyy pari-kolme  senttiä valmista huivia, joten silloin tällöin virkattuna huivi valmistunee joskus. Ehkä tämä kuuluu siihen kategoriaan kuin Salomonin solmut ja pidennetyin silmukoin neulottu huivi mun osallani: pakko kokeilla, mutta ei sytytä sen enempää.

Lankavaraston murheenkryynit ovat myös päässeet koukulle ja valmiita tilkkujakin on syntynyt ihan mukavasti, 11 kpl. Isoäidin neliöt ovat ihan hauskoja virkattavia ja yksivärisenä valmistuvat nopeasti. Toisaalta olisi ihan kiva kokeilla langan jämistä kaksivärisiä neliöitä, mutta tekniikka puoli tökkäsee... Miten virkkuussa kuljetetaan väri kerrokselta toiselle??

1368775.jpg

Joten novitalainen lankavarasto pienenee pikkuhiljaa... Useammalla aloitetulla työllä valmista tulee hitaammin, mutta onpahan neulojalla/piilevällä virkkaajalla vaihtelua töissään:)

Mukavaa keskiviikkoa

Outi

edit: vaihdoin ylemmän kuvan hivenen kirkkaampaan