Lankahamstereiden alkaessa on tullut kaiveltua pieniä lankanöttösiä kaapista ja tutkittua, taas kerran, lankavarastoista kertovaa Excel-taulukkoa. Karkeasti varaston voi luokitella neljään kategoriaan: huivilankoihin, puserolankoihin, sukkalankoihin sekä "hukattaviin/ongelmallisiin" lankoihin. Tuo viimeinen kategoria on se hankalin, johon kuuluu muun muassa Tennesseetä, Butterflytä, Samosta ja Alabamaa - muuten ihan kivoja lankoja, mutta määrät ja värit ovat hankalia. Jonkinlaisia suunnitelmia olen kehitellyt näiden lankojen käyttämiseksi ja ensimmäisenä puikoille pääsi varmasti se helpoin kulutettava eli vauvalanka...

1268415.jpg

Novitan keltainen Bambino on osoittautunut hirmuisen riittoisaksi, sillä olen langan ostanut kahdeksan vuotta sitten ja tikutellut siitä kummitytölle puseron, housut ja töppöset. Koska lankaa oli vielä näiden jälkeenkin runsaasti, on kummitytön pikkusisko saanut samasta langasta palmikkoneuletakin ja omat pojat töppöset. Tossujen jälkeenkin lankaa oli vielä jäljellä, joten loppulanka jakautui pipoksi ja tumpuiksi - ja viimeiset 7 grammaa heitin jämälankapussiin odottelemaan kohtaloaan.

1268409.jpg

Sukkalankakategoria ei ole kovin hankala, koska melkein kaikille on jotain ideantynkää olemassa eivätkä sukkamallit kesken lopu . Pienet kerät erivärisiä 7-Veljeksiä eivät herätä kuitenkaan kovin suuria intohimoja neulomista kohtaan, mutta lisäpotkua sain näiden sukkien tekemiseen aloittamalla ne kärjestä ja tekemällä tiimalasikantapään. Ohjeet molempiin löytyy tietenkin Ullasta. Loput sukista jääneet langat tikuttelin Vaaka ry:n tilkkukeräyksen tilkuksi.

Nyt ei puikoilla ole mitään muuta kuin Vaaka-tilkku ja käsityökorissa marinoituva Mystery Shawl 3, joka ei kuitenkaan sovellu kulkeman olkalaukussa, joten jotain yksinkertaista pitäisi katsella puikoille. Käsityövihkooni olen yrittänyt luonnostella omaa designia vauvan korvaläpällisestä myssystä, saa nähdä miten sen kanssa käy. Ehkä sitä varten tarvitsisi ihan oikeasti neuloamallitilkku?

Mutta hamsterigrammoja kertyi tasan 150!

Outi