Uutta vuotta on kulunut jo muutama päivä ja pikaisesti blogeja vilkaistessa löysin monenlaisia tilastoja lankojen kulutuksista, valmistuneista töistä ja uusista opituista tekniikoista. Joten pitihän sitä hiukan itsekin ryhtyä pohdiskelemaan!

Vuoden 2007 alussa lankavarasto oli omasta mielestä varsin kohtuullinen 14,9 kg, mutta pienenä toiveena oli saada varasto kutistumaan kymmenen kilon tuntumaan. Toive ei ihan toteutunut, koska raskaustestin plussan jälkeen talouteen tuli hankittua vauvalankoja reilummin: omenanvihreää Arwettan merinovillaa, vaaleansinistä ja valkoista Lanettia, vaaleanvihreää ja valkoista Sublimen Baby Cashmerino Dk:ta... Mutta koska selitys lankavaraston kasvuun on mitä parhain ja lankahankinnat ovat muuten pysyneet varsin järjellisissä määrissä, niin 11,65 kg:n lankavarasto on ihan sopiva - hankinnoista huolimatta lankavarasto on kutistunut 3,25 kg. Jossain vaiheessa kirjoittelin itselleni muistiin, että viime vuonna tuli hankittua 3,55 kg uutta lankaa: vauvalankoja ja sukkalankoja sekä huivilangat kahteen huiviin, jo aloitettuun Mystery Stoleen sekä ajatuksissa vielä piirtyvään tummanpunaiseen kolmioalpakkahuiviin.

Valmistakin viime vuonna on syntynyt ihan mukavasti - tosin neulontatahti hidastui huomattavasti loppuvuotta kohti, mutta keväällä syntyi yllättävän paljon valmista.

  • sukkia/tossuja 22 paria
  • huiveja 4 kpl
  • neuletakkeja 6 kpl
  • pipoja 3 kpl
  • puseroita 2 kpl
  • housut/haalarit 2 kpl
  • poncho 1 kpl
  • lapaset 1 kpl
  • kassi 1 kpl
  • muuta 6 kpl (patalappu, apupupuja..), yhteensä 48 valmista työtä.

1191753.jpg

Töiden valmistumista vauhditti mukavasti helmikuinen Lankahamsteri-kuukausi sekä kesäinen Fufo-tempaus. Fufoilun jälkeen käsityökorissa keskeneräisenä ovat roikkuneet kirjoneulelapaset, jotka ovat viime päivinä nytkähtäneet eteenpäin - enää puuttuu peukalot! Kesällä alkoi myös Mystery Stole 3:n neulominen ja sen enempiä ajattelematta ilmoittauduin mukaan. Mitä pidemmälle MS3 eteni, sitä epävarmemmaksi tulin mallin käyttökelpoisuudesta omassa käytössäni. Ajatus "siivestä" suoran kappaleen jatkeena ei oikein tuntunut omalta ja huivi on jäänyt odottelemaan kohtaloaan: purkaa en halua, mutta en tehdä ohjeen mukaankaan. Pieni ajatus jatkosta on takaraivossa, mutta malli vaatii sen verran keskittymistä, että nykyisellä aivokapasiteetilla tuntuu Mahdottomalta Tehtävältä...

Tälle vuodelle ei neulomisen saralla ole suuria suunnitelmia - jos lankavarastoa ehdin kutistamaan ja välillä puikkoihin tarttumaan, niin olen tyytyväinen... Ehtiminen riippuu vähän pikkuherrojen vaativuudesta:)

Hyvää uutta vuotta 2008!

Outi