... sunnuntain tullen päättähän hän, nytpä seepianruskeiksi kuvat vaihdan ne! Eli viime aikoina puikoilla on ollut joko vaaleanpunaista tai -sinistä lankaa, mutta koska tässä vaiheessa haluamme miehen kanssa pitää asian salaisuutena, niin esittelen valmistuneet työt tyylikkään seepianruskeana. Eläköön kuvankäsittely!

Hankin alkusyksystä Lanett- klassikot- lehtisen ja vihdoin sain siitä jotain aloitettua. Vauvan perusvaatteita eli neuletakki ja -housut sekä kypärämyssy ja pikkuruiset tossut (mallit 4-7). Marraskuun alussa lankoja hankkiessani minulla ei tietenkään ollut tarvittavia lankamääriä mukana, vaan kiireessä katsoin liikkeen mallilehdestä, että settiin tarvitaan 500 grammaa lankaa. Oli onni, että liikkeessä ei ollut samaan värjäyserään kuuluvaa lankaa kuin 250 grammaa, sillä valmiisiin neuleisiin kului lankaa yhteensä 205 grammaa ja neuletiheyskin täsmää ohjeeseen. Ymmärrän kyllä, että myssyihin ja tossuihin merkitään langan kulutukseksi 50 grammaa, koska pienempiä keriä ei myydä, mutta villatakkiin oli merkitty tarvittavaksi lankamääräksi 200 grammaa ja omaani kului 86 grammaa (nappeineen), villahousuihin tarvittiin ohjeen mukaan 200 grammaa ja neulomiini pöksyihin kului 81 grammaa...

1119847.jpg

1119851.jpg

Lankana Lanett-merinovillalanka, puikot 2 mm ja 2,5 mm. Söpöt ankkanapit:)

Hämäävistä lankamääristä huolimatta Lanettin mallit olivat selkeitä neuloa ja vihkosesta pääsee varmasti jotain muutakin puikoille. Eilen sain joulukorttitehtaan hitaanlaisesti yskähdellen käyntiin, sarjatuotanto on tänä vuonna valttia... Eilinen kului kuvia ja tekstejä leimaillessa, tänään pitäisi jatkaa nauhan kiinnityksellä ja haaraniiteillä. Ehkä ne tulevat valmiiksi tänään!

Kaunista sunnuntaita

Outi