Tänä viikonloppuna olisi ollut Tampereella messut, joihin alkuperäisen suunnitelman mukaan piti lähteä Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa. Oli harmillista myöntää, että fysiikka ei tällä hetkellä olisi kestänyt koko päivän tallustelua messuilla ja tarkempaa tutustumista tamperelaisiin lankakauppoihin, askarteluliikkeisiin ja muihin ihanuuksiin - vatsassa riehuva kaksikko kun aiheuttaa sen verran närästystä ja lonkkasärkyjä äidilleen, että parempi näin...

Mutta ystäviltä saatu lahjakortti lankaliikkeeseen tarjosi pientä lohdutusta ja muuntui silmän räpäyksessä kassilliseksi lankaa: hieman sekalaisesta lankaliikkeestä kotiutui Addin 2,5 mm:n pyöröpuikkojen lisäksi kerä valkoista Sisua, kahdeksan kerää luonnonvalkoista Sandnesin Lanettia sekä viisi kerää X:n väristä Lanettia - pidetään noiden kerien väri toistaiseksi salaisuutena:). X:n värisestä Lanettista on tekeillä raglanhihainen villatakki, johon ohjeen mukaan menee lankaa 200 grammaa... Mistäköhän lankamäärä on mahdettu ottaa, koska raglankavennuksiin asti lankaa on kulunut reilusti vajaa 100 grammaa ja tiheys täsmää ohjeessa annettuun? Tietenkin, jos järki kulta olisi ollut mukana lankaostoksia tehdessä, niin jonkinlaiset varoituskellot olisivat voineet soida siinä kohtaa, kun ohjeessa sanotaan, että 0-3kk:n kokoisiin pöksyihin menee 200 grammaa, jakkuun 200 grammaa sekä myssyyn ja tossuihin yhteensä 100 grammaa. No, liikkeessä ei ollut oikeaa sävyä kymmentä kerää, joten katsotaan riittääkö viidestä kerästä housuihin ja yläosaan. Ja lahjakortista jäi vielä hiukan pahanpäivän varalle, joten kiitoksia vaan rakkaat ystävät!

Eli lankavarasto kasvoi kertarysäyksellä 700 grammaa. -10%:n tavoite oli melko lähellä, mutta jäi tällä kertaa täyttymättä. Toisaalta noiden vauvalankojen hankintaa ei viitsinyt lykätä kovin pitkälle, koska nyt on vielä hyvää aikaa tehdä niistä jotain!

Lähipiirissä on marraskuussa vietetty juhlia ihan urakalla, joten korttitehdaskin on käynnistynyt nytkähdellen. Isäinpäiväksi en saanut mitään aikaiseksi, mutta ystäväni vietti syntymäpäiviä kuluneella viikolla ja tänään juhlitaan kummitytön 10-vuotissynttäreitä, joten tässä heidän korttinsa:

1068571.jpg

1068574.jpg

Seuraavaksi pitäisi ryhtyä miettimään joulukortteja. Pientä ajatusta on jo muhimassa, mutta tarvikkeita ei vielä ole hankittu, ja saattaa olla, että kun pääsen oikeaan askarteluliikkeeseen tulee vielä joku uusi idea... Työpöydälle jäi leikattuna vielä 3D-kuvia, joista on tarkoitus tehdä varastoon vähän joka tilanteeseen sopivia kortteja.

Mukavaa sunnuntaita

Outi