Harvinainen viikolle osunut vapaa ja sateinen ilma ovat varsin loistava lähtökohta kaikenlaiselle puuhastelulle, varsinkin kun eilen tuli postin mukana korupiikkejä ja papukaijalukkoja silmukkamerkkejen tekemistä varten ja pienen pieni pussi hematiitteja Mystery Shawlia varten. Huomenna on sitten se suuri päivä, jolloin ensimmäinen kaavio julkaistaan! Jään innokkaana odottamaan, sillä mulla on harvinainen neljän päivän vapaa:)

Mutta tällaisia silmukkamerkkejä sain väkerrettyä:

695394.jpg

Sini- ja vihertäväsävyiset helmet ovat Ideaparkin Sinellistä (Mixed Greens ja French Country-nimiset pikkupussukat), punaiset ja kirkkaat helmet ovat Gutermannin helmiä ja paikallisesta askartelukaupasta, samoin kuin punaisissa silmukkamerkeissä olevat korupiikit, joissa on lenkki päässä (eivät meinanneet millään taipua!). Kuva hiukan vääristää sävyjä, alarivissä olevissa helmissä ei ole kellertäviä helmiä vaan kirkkaita.

Papukaijalukot, jotka Helmimerestä tilasin, olivat aavistuksen liian pieniä näihin ja askartelutarvikkeiden kätköistä löysin avaamattoman pussillisen lukkoja, tätini afrikkalaisilta toreilta ostamia helmiä (tätini teki yhteen aikaan koruja myytäväksi ja piti näyttelynkin) ja monta muuta pientä näpertelytarviketta, jotka ostin Perles Box- nimisestä helmikaupasta Pariisissa kesällä 1994. Liike näyttää Googlen mukaan olevan vieläkin samassa paikassa Pompidou-keskuksen lähellä (1 Rue Bernard de Clairvaux). Jos helmet kiinnostavat, niin liikkeessä kannattaa poiketa! 

695393.jpg

Kummipojan puuvillainen neulepusero on jo voiton puolella, sillä kirjoneuleinen valasrivi on onnellisesti ohitettu ja ensimmäistä kertaa kuvan olisi voinut ottaa puseron nurjalta puolelta - vähän olen ylpeä, että sain langanjuoksut kulkemaan kauniisti! Kirjoneuleet ovat aikaisemmin osoittautuneet melkoisiksi kompastuskiviksi, mutta harjoitus kai tekee mestarin tässäkin, kahdella värillä on turvallista harjoitella;)

Sormenpäät ovat silmukkamerkkien tekemisen jälkeen sen verran arkoina, että täytyy välillä tehdä jotain muuta: uusi iso ristipisto on aloitettu ja sadesäällä voisi hyvällä omalla tunnolla lojua telkkarin edessä päivälläkin...

Mukavaa sadepäivää

Outi