Juhannuksen välipalatyönä valmistui Interweave Knitsin kesä 2007- lehdessä ollut Amy R. Singerin suunnittelema Montego Bay Scarf. Kuten ohjeessa mainittiin, oli kyseessä "täydellinen lomaneule"... neljän rivin mallikerta jäi heti mieleen ja työ sujui kuin itsestään kuutosen puikoilla.

690536.jpg

Valmis neulepinta muistuttaa kalaverkkoa ja tuntuu venyvän uskomattoman paljon leveyssuuntaan. Yritin neulata huivia styroksiin, mutta koska huivi ei mielestäni kaivannut varsinaista pingotusta, luovuin neulojen loputtua.. kokoa huiville tuli noin 30 cm x 180 cm. Lankana on Marks & Kattensin Flamenco, jossa on herkullisia vaaleanpunaisen, vihreän ja hopean sävyjä. Tein toiseen päähän hapsut, mutta Flamenco tuntui olevan liian liukas lanka hapsuihin, ainakin jos ne kiinnittää perinteisellä hevosenhäntä (?) solmulla, joten nypin ne pois. Alunperinhän Montego Bay- huiviin kuuluu letitetyt hapsut, jotka eivät myöskään toimineet tällä langalla.

Koska huivissa on häivähdys hopeaa, niin olkoon tämä myös Project Spectrumin kesä-heinäkuun metalliväreihin sopiva työ. Mustasta ja punaisesta ei ole vielä tietoakaan eikä varastosta taida löytyä kuin vajaa kerä mustaa Woolia, hiukan mustaa Sisua ja kirkkaanpunaista Nallea. Vai kävisikö tummanpunainen? Sitä löytyisi muutamia keriä.. Tai seuraavaan ristipistoon pisteltävät mustat ja punaiset osuudet?

Outi