Yksi vanhimmista ufoista muuntui FO:ksi iltapäivällä, kun sain pisteltyä työhön viimeisetkin jälkipistot:)

669762.jpg

Ristipistelyn malli on The World of Cross Stitching- lehden 100. lehdestä, joka ilmestyi kesällä 2005, jolloin työn olen myös aloittanut. Ajatuksena oli tehdä taulu kummipojalle, mutta tällä hetkellä poika on jo 3,5-vuotias eikä taida enää välittää mistään näin kesystä... koneet, hirviöt ja muut örkit olisivat mieluisempia! Kesällä 2005 työ oli reissukäsityönä Alpeilla ja edistyikin hyvin, kunnes syksyn pimenevät illat karkoittivat pistelyinnon. Sen jälkeen työ on edistynyt hyvin, hyvin hitaasti, kunnes Fufoilun merkeissä otin itseäni niskasta kiinni ja päätin tehdä sen loppuun. Eikä siihen loppujen lopuksi mennyt edes kovin montaa päivää.

Ristipistomaailman monet ulottuvuudet ovat avautuneet vasta tuon jälkeen minulle, pari vuotta sitten minulla ei ollut hajuakaan muusta kuin valkoisesta aida-kankaasta ja DMC:n sekä Anchorin langoista... eikä niistä tunnu vieläkään paikallisissa liikkeissä olevan kovin paljon tietoa. Evenweave olisi ollut paljon kauniimpi kuin aida-kangas ja ehkäpä siilin tweed-pistot olisi kannattanut tehdä alussa eikä lopussa?

Mutta työn koko on 103x140 pistoa. Maa ja taivas on tehty puolipistoilla ja kaikkiaan värejä on 34 sekä tweed-sekoituksia 5

Toistaiseksi työ saa jäädä kehystämättä, kehystän sen sitten, kun tiedän kenelle sen annan. Saattaa olla, että nuorimman kummipojan heinäkuussa syntyvä pikkusisko tai -veli saa sen kastelahjakseen. Vai pitäisiköhän tilata jotain superihanaa lankaa sitä varten;)

Outi